Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL şi-a stabilit priorităţile Cea mai importantă vizează Curtea de Conturi, care, în opinia lor, nu se poate substitui consiliului local sau judeţean

ro

04 Sep, 2017 00:00 2192 Marime text
Liberalii au stabilit, la Neptun, cinci priorităţi legislative privind administraţia publică locală, care vizează, între altele, cote mai mari din TVA şi impozitul pe profit pentru autorităţile locale, rămânerea a 80% din redevenţe la nivel local şi modificarea legii Curţii de Conturi, astfel încât această instituţie să nu mai verifice oportunitatea, ci doar legalitatea. 

Discuţiile s-au purtat cu parlamentarii şi europarlamentarii liberali în cadrul reuniunii Biroului Politic Naţional, care s-a desfăşurat în weekend, pe litoral. Agenda liberală a vizat creşterea cotelor din impozitul pe venit de la 41,5% la 44,5% pentru primării şi de la 11,25% la 13,25% la nivelul consiliilor judeţene. O altă propunere a PNL a fost ca 80% din redevenţe să rămână la nivel local. 

Liberalii au decis să susţină şi proiectul de lege care prevede modificarea legii Curţii de Conturi. „Nicăieri în lume nu se poate intra peste decizia administrativă a unui consiliu local sau consiliu judeţean liber ales de cetăţeni. Curtea de Conturi trebuie să verifice legalitatea proiectelor pe care le gândesc consilierii locali şi judeţeni“, au arătat liberalii.
 
De asemenea, liberalii propun ca toate clădirile Ministerului Apărării şi ale altor ministere, dar şi ale societăţilor comerciale din portofoliul AVAS care sunt părăsite să fie administrate de primării şi consilii judeţene. Totodată, PNL vrea şi scutirea primăriilor şi consiliilor judeţene de taxare în cazul lucrărilor de utilitate publică. 


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii