Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Chirilă - „Rezolvarea problemei căldurii în Mangalia este un efort conjugat"

ro

04 Feb, 2012 02:15 2366 Marime text
05_Situatie_mangalia_Constantin_Chirila.jpgAlocarea de urgenţă de către Guvern a 1,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară a rezolvat, pentru moment, problema furnizării agentului termic în Mangalia. Deşi e greu de imaginat, locuitorii municipiului Mangalia au suferit, în timpul unui cod galben de viscol şi a unuia portocaliu de ger, din cauza temperaturilor extrem de mici din apartamente. Oamenii au rămas fără căldură în plină iarnă şi au ieşit în stradă pentru a protesta.

În urma unor intervenţii, Executivul a anunţat joi că va suplimenta sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2012 cu 1,5 milioane de lei, măsură extrem de binevenită pentru Mangalia. Cine a rezolvat problema? Cui îi revine meritul de a readuce în casele mangalioţilor căldura?

Ei bine, se pare că este vorba de „coagularea" mai multor energii. Pe lângă numele deputatului Zanfir Iorguş, al prefectului judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constatinescu, un nume nou a apărut pe lista celor implicaţi în situaţie. Este vorba despre deputatul PDL de Constanţa Constantin Chirilă, care se pare că a tras la rândul său nişte sfori pentru ca situaţia aproape dramatică a locuitorilor Mangaliei să înceteze.

Legat de acest aspect, deputatul Colegiului 4 a declarat că „meritul nu aparţine nimănui". „Toţi am ajutat: prefectul Palaz, deputatul Iorguş, senatorul Moga, s-a implicat toată lumea", afirmă parlamentatul PDL, care nu şi-a dorit neapărat ca în jurul numelui său să se facă publicitate pe această temă. „Important este că, cel puţin pentru moment, problema a fost rezolvată".

Amintim că premierul Boc a anunţat joi, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, că Mangalia va beneficia de 1,5 milioane de lei pentru a soluţiona problema agentului termic. Prim-ministrul a criticat dur administraţia locală, considerând-o incompetentă.

Prefectura Judeţului Constanţa a făcut demersuri către Ministerul Administraţiei şi Internelor, către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi către Executiv pentru ca mangalioţii să aibă căldură în case.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • caldura..la..vara 10 Feb, 2012 15:58 unde ati vazut caldura la mangalia?astazi 10.02.2012 in mangalia nu este caldura deloc.unde sunt banii trimisi de guvern ptr combustibil?au ramas inzapeziti?cit va mai bateti joc de noi?nu va mai saturati de furat,nu ne mai asteptam acum decit sa primim si facturi astronomice la caldura...tot ce e posibil...romanul e prost si tace
  • mangaliotul inghetat 09 Feb, 2012 09:13 e frig de am scos frigiderul din priza...unde e caldura NENOROCITILOR???????????????
  • fara nume 04 Feb, 2012 11:47 si unde e caldura?