Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi cheltuit ilegal fonduri europene Rizea, fostul adversar al lui Iorguş, cercetat de DNA

ro

18 Jun, 2011 00:00 2266 Marime text
3_Rizea_Cristian_Rizea_34.jpgDeputatul PSD de Brăila, Cristian Rizea, a ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie după ce Comisia Europeană a cerut Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret să restituie peste un milion de euro, care ar fi fost cheltuiţi ilegal în perioada 2003 - 2005.

Reamintim că Rizea a fost iniţial candidatul PSD Constanţa al Colegiului nr. 5 pentru Camera Deputaţilor.

Potrivit jurnaliştilor de la HotNews, Comisia Europeană a anunţat că alte două milioane de euro vor trebui rambursate de România, în urma unor contracte semnate tot de Cristian Rizea.

Rizea ar fi trebuit să candideze pentru un fotoliu de deputat în Colegiul nr. 5 al judeţului Constanţa, însă, pe ultima sută de metri, a fost retras de partid şi transferat în postura de candidat într-un colegiu din judeţul Brăila, unde a şi câştigat bătălia electorală. Reprezentanţii PSD nu au oferit la momentul respectiv prea multe explicaţii cu privire la retragerea lui, însă, dacă ar fi reprezentat PSD în Colegiul nr. 5, Rizea ar fi avut o misiune electorală dificilă, având în vedere faptul că l-ar fi avut ca principal adversar pe democrat-liberalul Zanfir Iorguş, care a câştigat fără probleme.

Revenind la scandalul privind cheltuirea ilegală a banilor europeni de care se leagă şi numele lui Cristian Rizea, reprezentanţii Comisiei Europene au anunţat că, până la finalul acestui an, vor solicita României rambursarea altor două milioane de euro, pe lângă milionul cerut deja printr-o notificare trimisă pe 5 aprilie Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. „Anunţul a fost făcut de Dennis Abbott, purtătorul de cuvânt al Comisarului European pentru Educaţie, care a declarat pentru HotNews.ro că este vorba de sume necheltuite sau neeligibile din cadrul Programului Tineret din perioada 2002 - 2005. Potrivit purtătorului de cuvânt, cele 2 milioane de euro vor fi cerute înapoi ca urmare a altor trei proiecte de tineret semnate tot de Cristian Rizea, «ca reprezentant legal al ANSIT», în 2002, 2004 şi 2005", mai relatează jurnaliştii de la HotNews.

De precizat că deputatul PSD Cristian Rizea, fost director general al Agenţiei Naţionale pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor în perioada 2002 - 2006, a respins recent acuzaţiile cu privire la cheltuirea ilegală a banilor europeni. „Este pe perioada de dinainte de a ajunge eu la acea instituţie, acum opt ani, e vorba de anii 1999, 2000, 2001. Sunt documente din partea CE. (...) De opt ani există acea speţă şi nu este în curtea mea. Am dus documentele necesare instituţiilor statului, le-au văzut, dovadă că instituţiile, dacă exista ceva, în opt ani credeţi că nu rezolvau aceste probleme?", a declarat Rizea, citat de Agerpres.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii