Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:11 16 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre clienții creditoarei, Primăria Constanța Firma controlată de soția fostului parlamentar PSD Cristian Rizea, în faliment la Constanța. Se cere atragerea răspunderii

ro

24 Aug, 2021 00:00 1111 Marime text
 
 
  • Fantazia Imobiliare SRL, firmă controlată de Josette Ane Marie Rizea, soția fostului parlamentar PSD Cristian Rizea, a intrat inițial în insolvență, la cererea creditoarei Premium Leasing SRL.
  • Potrivit Confidas.ro, Premium Leasing a încheiat 12 contracte de achiziții publice in valoare totală de 1.341.290,03 lei.
  • Printre autoritățile contractante se află și Municipiul Constanța. În octombrie 2013 au fost achiziționate două autovehicule în sistem leasing operațional pe durata a 48 luni, pentru Poliția Locală.
  • Valoarea contractului a fost de 298.648,11 lei.     
  
Tribunalul Constanța a stabilit un nou termen (13 octombrie 2021) în dosarul (3806/118/2020) privind falimentul societății comerciale Fantazia Imobiliare SRL, firmă controlată de Josette Ane Marie Rizea, soția fostului parlamentar PSD Cristian Rizea. În 2008, Cristian Rizea a fost propus candidat la parlamentare la Constanța - în Colegiul 5, pentru Camera Deputaților. 
 
Judecător sindic este Claudia Ionela Bojin, din cadrul Secției II-a Civilă din Tribunalul Constanța.   
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 23 august 2021, SC Fantazia Imobiliare SRL (înființată în 1992) o are ca asociat unic pe Josette Ane Marie Rizea, pe care o mai găsim în J Am Logistic Team SRL, Josette Activ Consult SRL, Borders Logistic Experience SRL, Rjam Trans Logistic SRL, No Limit Experience SRL și în Perfect Experience Trans Team SRL, toate cu sediul în București.
 
320 de mii de lei
 
Firma are sediul social în Mamaia, ansamblul Caelia, municipiul Constanţa și se ocupă de „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Radu Mazăre a primit clasare de la DNA în cazul complexului rezidenţial Caelia Residence. Tribunalul a respins acţiunea procurorilor. Detalii
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 12850/04.08.2020, cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța la data de 09 iulie 2020, creditoarea Premium Leasing SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenței față de debitoarea SC Fantazia Imobiliare SRL.
 

În motivarea cererii, creditoarea Premium Leasing SRL a precizat că împotriva Fantazia Imobiliare SRL deține o creanță în valoare de 320.004,37 lei, rezultată din contractele de leasing încheiate între părți.
 
Insolvența și apoi falimentul
 
Prin Hotărâre intermediară nr. 748/2020, din 29 iulie 2020, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de creditorul Premium Leasing SRL, în contradictoriu cu debitoarea Fantazia Imobiliare SRL. Pe cale de consecință, tribunalul a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de Fantazia Imobiliare SRL.
 
Prin Hotărârea intermediară nr. 1147/2020, din 29 octombrie 2020, Tribunalul Constanța a aprobat concluziile raportului întocmit de administratorul judiciar CII Nitu Marius Ionut și a dispus intrarea în procedura simplificată a falimentului a debitoarei Fantazia Imobiliare SRL.
 
Noul termen pe fond a fost stabilit pentru data de 13 octombrie 2021, pentru continuarea procedurii.
 
Angajarea raspunderii
 
De precizat că pe rolul Tribunalului Constanța există înregistrat dosarul 3806/118/2020/a1, cauză în care Rise Insolvency SPRL lichidator judiciar al SC Fantazia Imobiliare SRL solicită ca Josette Ane Marie Rizea (asociat unic al Fantazia Imobiliare) să fie trasă la răspundere pentru situația financiară în care a ajuns firma. Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 15 septembrie 2021. 
 
Mașini pentru Poliția Locală Constanța
 
Potrivit Confidas.ro, Premium Leasing SRL are sediul social în Bucureşti, Sectorul 1, se ocupă de „activităţi de închiriere şi leasing cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare“, iar asociat unic este Molesey Holdings LTD, un off-shore cu sediul în Cipru.
 
Compania Premium Leasing S.R.L. a încheiat 12 contracte de achiziții publice in valoare totală de 1.341.290,03 lei.
 
Printre autoritățile contractante se află și Municipiul Constanța  - data contractului  - 17 octombrie 2013, titlul contractului: achiziționare a două autovehicule în sistem leasing operațional pe durata a 48 luni, pentru Poliția Locală, valoare - 298.648,11 lei.        
 
Rizea, condamnat definitiv  
 
Cristian Rizea - propus candidat la parlamentare la Constanța - în Colegiul 5, pentru Camera Deputaților, în 2008 - (aflat în prezent în Moldova) a fost condamnat definitiv, în martie 2019, de Înalta Curte de Casație şi Justiție a României, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani şi influențarea declarațiilor.
 
Pe data de 04 noiembrie 2020, ministerul Justiției din România a trimis în Moldova o cerere de extrădare a lui Rizea, acesta fiind arestat pe data de 06 noiembrie 2020.
 
Candidatura respinsă
 
În luna mai 2021, fostul parlamentar PSD Cristian Rizea a fost eliberat. La vremea respectivă s-a precizat că autoritățile de la Chișinău l-au eliberat pe Rizea pentru că ar fi expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova în vederea extrădării. 
 
Rizea a încercat să candideze la alegerile parlamentare din Moldova, din luna iulie 2021, însă judecătorii Curții Supreme de Justiție de la Chișinău i-au respins acțiunea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  
 
Citește și
 
Comisia de cercetare a averilor din Constanţa a mai rezolvat un caz. Nu se atinge nimeni nici de banii lui Cristian Rizea
  
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii