Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ALDE „socotește prematură” invitația lui Klaus Iohannis

ro

13 Dec, 2016 18:39 1242 Marime text
ALDE consideră prematură invitația președintelui Klaus Iohannis de a participa mâine la consultări în vederea formării noului Guvern.

„ALDE a luat act de invitația domnului președinte Klaus Iohannis de a participa mâine, 14 decembrie, la consultări în vederea formării Guvernului. ALDE apreciază inițiativa președintelui, dar o socotește prematură. ALDE consideră că cea mai înțeleaptă cale de urmat acum este chiar cea indicată de textul Constituției”, se arată într-un comunicat ALDE.

„Odată cu validarea noului Parlament la începutul săptămânii viitoare, va reieși clar dacă un partid politic va deține majoritatea absolută a mandatelor sau dacă o alianță de partide va constitui în mod evident o asemenea majoritate. În ambele cazuri, respectivul partid ori respectiva coaliție vor avea misiunea constituțională, precizată de Decizia 80/2014 a Curții Constituționale, de a indica președintelui numele candidatului pentru funcția de prim-ministru ('Președintele României, neputând avea rol de decident în această procedură, ci de arbitru și mediator între forțele politice, are doar competența de a desemna drept candidat pe reprezentantul propus de alianța politică sau partidul politic care deține majoritatea absolută a mandatelor parlamentare')”, se mai arată în comunicatul citat.


Sursa foto: rfi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii