Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viol la Bruxelles, comis de un constănţean. Inculpatul va fi transferat în România

ro

28 Jul, 2017 00:00 1738 Marime text
Un bărbat din judeţul Constanţa, în vârstă de 42 de ani, condamnat de Tribunalul de Primă Instanţă din Bruxelles la zece ani, pentru viol, va fi adus în România, în vederea executării pedepsei.
 
Ieri, Curtea de Apel Constanţa a admis sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar pe cale de consecinţă, a recunoscut sentinţa penală nr. 2014/481 din data de 14.08.2013 pronunţată de Tribunalul de Primă Instanţă din Bruxelles, nr. registru (…), definitivă prin sentinţa penală din data de 6.02.2014, pronunţată de Curtea de Apel din Bruxelles, prin care persoana solicitată (…) a fost condamnată la pedeapsa de zece ani de închisoare.
 
Mai mult, Curtea de Apel Constanţa a dispus „transferarea persoanei condamnate, în prezent aflată în stare de detenţie pe teritoriul Belgiei, într-un penitenciar pe teritoriul României, în vederea executării pedepsei de zece ani de închisoare. Dispune executarea în România a pedepsei de zece ani de închisoare aplicată condamnatului pentru săvârşirea infracţiunii de viol. (…) Deduce din pedeapsa de zece ani de închisoare aplicată condamnatului perioada executată de la data de 18 decembrie 2012 la zi“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii