Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ce a primit euro un instructor auto. Decizia luată de procurorii DNA

ro

26 Apr, 2017 13:25 3992 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 aprilie 2017, a lui Racoviţă Jan, instructor auto, cu privire la săvârşirea a infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, şi Neculai Dănuţ cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă.
 
În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „În perioadele 22 septembrie  - 15 noiembrie 2016 și 24 aprilie – 25 aprilie 2017,  inculpatul Racoviţă Jan, în calitate de instructor auto, a pretins și primit de la două persoane câte 1.500 euro. În schimbul acestor bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui ofițer de poliție cu funcţie de conducere din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.I.V) Iaşi și că-l va determina pe acesta să ajute persoanele respective să promoveze proba practică a traseului și implicit să obţină permisul de conducere”.
 
Într-unul dintre cazuri, instructorul auto Racoviţă Jan a beneficiat și de ajutorul celuilalt inculpat, Neculai Dănuţ, care i-a intermediat relația cu una dintre cele două persoane, pretinzând şi primind de la aceasta din urmă suma de 750 lei, precizează procurorii DNA.
 
Inculpaților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentată la data de 26 aprilie 2017 Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și I.G.P.R. - Direcția pentru Operațiuni Speciale.
 
Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii