Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marina Travel SRL, trimisă în judecată de procurorii Anticorupţie, băgată în insolvenţă de una dintre firmele familiei Copos

ro

14 Dec, 2017 00:00 3564 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au stabilit primul termen în dosarul în care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Cârjă. De asemenea, în cauză a fost deferită Justiţiei şi SC Marina Travel SRL.
 
Potrivit unor surse judiciare, în cauză, DNA ar fi calculat un prejudiciu de aproximativ 120.000 de lei, care ar fi fost obţinuţi de firmă, cu ajutorul inculpatului, prin utilizarea de documente aparent false la autoritatea contractantă, care ar fi atestat desfăşurarea unei licitaţii publice. În realitate, procedura nu ar fi avut loc. În cauză, parte civilă este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.
 
Conform Registrului Comerţului, consultat la data de 13 decembrie, SC Marina Travel SRL are cu sediul în Eforie Nord, pe strada Traian, (hotel Meteor), judeţul Constanţa. Ca asociaţi persoane fizice apar: Dumitra Nazarenco, născută la data de 25 aprilie 1949, în Ialomiţa, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 5%, şi Gheorghiţa Cârjă, născută la data de 16.07.1972, în Eforie Nord, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 95%. Firma are ca obiect de activitate „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, în luna iunie 2015, SC Ana Hotels SA, una dintre societăţile deţinute de familia Copos, a solicitat şi a obţinut insolvenţa SC Marina Travel SRL.
 
Buletinul Procedurilor de Insolvenţă arată că, prin cererea înregistrată pe rolul instanţei sub nr. 3962/118/2015, creditoarea SC Ana Hotels SA a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei faţă de debitoarea SC Marina Travel SRL pentru acoperirea creanţei în cuantum de 99.047,69 de lei. Instanţa a constatat că debitoarea SC Marina Travel SRL se află în stare de insolvenţă dedusă din neplata datoriei sale faţă de creditori pe o perioadă mai mare de 60 de zile de la data scadenţei. Pe cale de consecinţă, instanţa a constatat că SC Ana Hotels SA are o creanţă comercială certă, lichidă şi exigibilă în cuantum de 99.047,69 de lei împotriva debitorului, dovedită cu înscrisurile depuse la dosar.
 
Pe data de 1 noiembrie 2016, instanţa a dispus intrarea în faliment a SC Marina Travel SRL.
 
Noul termen al cauzei a fost stabilit pentru anul viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii