Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:31 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar instrumentat de către DNA Constanţa. Ieri s-a anunţat hotărârea definitivă

ro

31 May, 2018 00:00 1655 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a dispus, ieri, începerea cercetărilor specifice în dosarul în care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a SC Marina Travel SRL şi a lui Vasile Cîrjă.
 
Decizia este definitivă.
 
SC Marina Travel SRL este acuzată de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Asta în timp ce Vasile Cîrjă este bănuit de complicitate la folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în cursul anului 2009, în contextul derulării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile privind «Promovarea imaginii societăţii comerciale Marina Travel SRL pe pieţele externe», inclusiv participarea la un târg internaţional de profil, inculpata, ca persoană juridică, a fraudat procedura de achiziţie publică desfăşurată în contextul menţionat mai sus şi a folosit la autoritatea contractantă - Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, mai multe înscrisuri false şi inexacte, printre care şi procesul-verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor şi raportul procedurii de licitaţie publică“.
 
„Aceste documente au fost puse la dispoziţie de către inculpatul Cîrjă Vasile, în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul societăţii Marina Travel SRL. Prin aceste demersuri, inculpaţii au obţinut fonduri nerambursabile în valoare de 120.858 de lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a comunicat că se constituie parte civilă. În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpatului Cîrjă Vasile“, conform DNA.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii