Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au luat o decizie importantă în procesul Polaris M Holding cu municipiul Constanţa

ro

19 Oct, 2017 09:54 2524 Marime text
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au amânat pentru data de 29 noiembrie litigiul municipalităţii Constanţa cu societatea de salubrizare Polaris.

Ieri, magistraţii au admis proba cu expertiza contabilă şi a desemnat, în calitate de expert, pe Trofin Mihai, pentru a efectua expertiza admisă în cauză.

Conform portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Iaşi a decis următoarele: Cu privire la excepţia inadmisibilităţii întemeiată pe motivul că nu am fi în prezenţa unui obligaţii intuitu personae care să aparţină Municipiului Constanţa şi că ar exista modalităţi alternative de satisfacere efectivă a dreptului pretins, instanţa apreciază că aceasta reprezintă o apărare de fond şi, raportat la momentul formulării apărării, în condiţiile dispoziţiilor art. 470 Cod de procedură civilă, apreciază că apelanta este decăzută din dreptul de a formula o asemenea apărare. Prin urmare, admite excepţia tardivităţii completări cererii de apel doar sub acest aspect. - În ceea ce priveşte excepţia inadmisibilităţii acţiunii întemeiată pe faptul că această acţiune ar avea un obiect incomplet, nefiind solicitată în acelaşi timp şi repararea prejudiciului rezultând din neexecutarea obligaţiei, precum şi excepţia lipsei de interes, instanţa apreciază că acestea sunt două excepţii de ordine publică care pot fi invocate în acest moment, constatând că nu operează excepţia decăderii. - Instanţa apreciază că restul motivelor precizate în cererea înregistrată la data de 04.10.2017 reprezintă doar nişte dezvoltări ale motivelor iniţiale invocate prin cererea de apel, în consecinţă, nu intervine sancţiunea decăderii prevăzute de art. 470 alin. 2 Cod de procedură civilă. - Instanţa respinge, ca neîntemeiate, excepţiile inadmisibilităţii şi a lipsei de interes. - Instanţa admite proba cu expertiza contabilă şi desemnează, în calitate de expert, pe Trofin Mihai, pentru a efectua expertiza admisă în cauză. - În vederea efectuării expertizei contabile, acordă termen la data de 29.11.2017, ora 11:00“.

Amintim că, la jumătatea lunii aprilie, în primă instanţă, Tribunalul Iaşi a admis în parte cererea principală formulată de reclamanta SC Polaris M Holding SRL în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Constanţa. „Fixează suma definitivă datorată de pârâtă reclamantei, cu titlu de penalităţi de întârziere datorate pentru neîndeplinirea obligaţiei prevăzute în titlul executoriu sentinţa nr. 2605/2012/c.a. din data de 20.11.2012 (pronunţată în dosarul nr. 1560/118/2012), pentru perioada 1.02.2013-7.03.2016, la suma de 413.187.664,48 de lei“, conform minutei judecătoreşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii