Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător nou pentru Nicuşor Constantinescu!

ro

02 Nov, 2017 00:00 2469 Marime text
Tribunalul Constanţa a redeschis, ieri, dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cere revizuirea cauzei în care a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Cauza fusese trimisă iniţial spre soluţionare judecătorului Teodor Viorel Gheorghe, preşedintele Tribunalului Constanţa, care a formulat o declaraţie de abţinere, aceasta fiind admisă. Pe cale de consecinţă, dosarul va fi trimis unui alt judecător, noul termen fiind stabilit pentru data de 21 noiembrie.
 
De menţionat că, în luna martie, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe a respins cererea formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu de revizuire a dosarului CMZ. Ulterior, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au decis ca solicitarea de revizuire a dosarului CMZ să fie reanalizată de Tribunalul Constanţa.
 
În octombrie 2014, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe a analizat, în şedinţă secretă, cererea de extrădare din SUA a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, pe atunci preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare în procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. În alte două dosare, fostul şef al CJC a fost condamnat la şase şi la 15 ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, dar şi în dosarul Geotop.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii