Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecat la Constanţa! Pedeapsa unui judecător al Curţii de Apel Bucureşti rămâne neschimbată (document)

ro

18 Nov, 2017 00:00 2924 Marime text
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au menţinut decizia prin intermediul căreia Veronica Cârstoiu, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost condamnată definitiv la şapte ani de închisoare. Iniţial, în prezenta cauză, prima instanţă, respectiv Curtea de Apel Constanţa, a decis condamnarea Veronicăi Cârstoiu la cinci ani de închisoare.
 
Veronica Cîrstoiu a fost deferită Justiţiei pentru luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită, înşelăciune în formă continuată (65 de acte materiale), două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (65 de acte materiale). În cauză, afaceristul bucureştean Dinel Staicu a fost condamnat la 3,4 ani. Fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova are deja o condamnare de şapte ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit cărora, „în cursul lunii februarie 2012, inculpata Cîrstoiu Veronica, în calitate de judecător la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală, a primit, prin inculpata Dascălu Adriana, suma de aproximativ 630.000 de euro de la inculpatul Staicu Dinel, pentru a pronunţa, împreună cu ceilalţi doi membri ai completului de judecată, o soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu, într-un dosar în care fusese condamnat la şapte ani de închisoare (fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor).
 
„Banii au fost primiţi prin medierea lui Staicu Marian (fratele lui Staicu Dinel) şi a inculpatei Popescu Carmen Ioana. La 22 februarie 2012, completul din care a făcut parte Cîrstoiu Veronica a pronunţat decizia prin care a fost înlăturată pedeapsa definitivă de şapte ani de închisoare aplicată inculpatului Staicu Dinel în dosarul privind fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor. În scopul menţionat, anterior pronunţării deciziei, Dascălu Adriana a pretins de la Staicu Dinel suma de 2.500.000 de euro, diminuată ulterior, succesiv, la 2.000.000 de euro şi, respectiv, la 1.500.000 de euro. Din banii pretinşi, Dascălu Adriana a primit 1.200.000 de euro de la Staicu Marian, care s-a preocupat împreună cu inculpata Popescu Carmen Ioana de procurarea banilor. Pentru a disimula originea ilicită a banilor primiţi (suma de aproximativ 630.000 de euro), judecătoarea Cîrstoiu Veronica a determinat-o pe sora sa să schimbe o parte din banii primiţi sub formă de mită (prin cumpărare pe numele surorii sale, la data de 12 septembrie 2012, a unui apartament în Bucureşti, la preţul de 636.642,8 lei)“, conform DNA.
 
Comunicatul poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente“. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii