Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Cosmin Metescu, funcționar public în Primăriei București, deferit Justiţiei

ro

13 Dec, 2016 12:05 1392 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

METESCU GHEORGHE COSMIN, la data faptei funcționar public în cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Municipiului București, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită,

RĂDUȚĂ-KOBILANSKI MARIUS cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie - iunie 2015 inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin, funcționar public în cadrul Serviciul Urbanism al Primăriei Municipiului București, a pretins, prin intermediul inculpatului Răduță-Kobilanski Marius și a unei alte persoane, o sumă cuprinsă între 40.000 și 50.000 euro de la proprietarii unui teren situat în București, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul modificării unui plan de urbanism zonal.

În urma acestei modificări, terenul respectiv, în suprafață de cca. 5.000 m2 situat în sectorul 6 al Capitalei, pe Splaiul Independenței, urma să dobândească caracter construibil, în condițiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, această suprafață de teren era încadrată în categoria „spații verzi”.

La data de 11 iunie 2015 inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin a primit 12.000 euro din suma solicitată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii