Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a păţit o tânără din Constanţa care a încălcat „regula de aur“ a şoferiei

ro

11 May, 2017 00:00 1555 Marime text
Judecătoria Constanţa a dispus, ieri, condamnarea în primă instanţă a unei femei la pedeapsa de 1,4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Pedeapsa a fost suspendată sub supraveghere, instanţa stabilind totodată un termen de încercare de doi ani.
 
Odată cu decizia de condamnare, Judecătoria Constanţa i-a impus inculpatei, printre altele, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă şi să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei.
 
Mai mult, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii sau în cadrul Regiei de Drumuri şi Poduri Constanţa pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar în actul de sesizare a instanţei se arată că, aproape de finele lunii august 2015, „o persoană de sex feminin conducea autoturismul marca Audi, model A4, cu numărul de înmatriculare (…), pe banda a doua a bulevardului Alexandru Lăpuşneanu, din municipiul Constanţa, dinspre strada Poporului spre strada Ion Luca Caragiale“. La un moment dat, şoferiţa „a surprins şi accidentat pe minorul (…), care traversa pe marcaj pietonal, după care conducătorul auto a părăsit locul accidentului“, conform rechizitoriului.
 
„Potrivit procesului-verbal încheiat la data de 26.08.2015 de către organele de poliţie, a rezultat faptul că la aceeaşi dată a fost identificat autoturismul marca Audi, model A4, cu numărul de înmatriculare (…), pe strada (…), la imobilul (…), şi s-a stabilit identitatea conducătoarei auto, în persoana inculpatei.

Fiind audiată, inculpata a recunoscut faptul că, în data de 23.08.2015, în timp ce conducea autoturismul marca Audi, model A4, cu numărul de înmatriculare …, pe banda a doua a bulevardului Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa, dinspre strada Poporului spre strada I.L. Caragiale, ajungând la intersecţia cu strada Nicolae Iorga, a observat cum autoturismul de pe prima bandă a frânat brusc, în faţa trecerii de pietoni, fapt ce a determinat-o şi pe ea să frâneze, dar până să se oprească total autoturismul, a lovit cu farul stânga un copil. Inculpata a mai precizat că victima a căzut, dar s-a ridicat repede şi a plecat, spunându-i că se simte bine.

Totuşi inculpata a susţinut că a virat la stânga, a parcat autoturismul pe strada Nicolae Iorga, a coborât din maşină şi l-a căutat cu privirea pe acel minor, dar nu l-a mai văzut. De asemenea, inculpata a recunoscut faptul că şi-a dat seama că a produs un accident rutier, dar, din cauza sperieturii, nu a ştiut cum să procedeze şi a plecat la domiciliul său, neanunţând organele de poliţie despre accidentul produs“, conform rechizitoriului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii