Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misterul Triunghiului Bermudelor, explicat de oamenii de stiinta

ro

15 Aug, 2010 19:02 2058 Marime text

triunghiul_bermudelor.jpgDepozitele de gaz metan sunt responsabile pentru dispariţia unor avioane şi nave în interiorul Triunghiului Bermudelor, au stabilit cercetătorii americani.

Triunghiul Bermudelor, cunoscut şi sub numele de Triunghiul Diavolului, este o zonă geografică din Oceanul Atlantic care este înconjurat de mister. Primul care a descoperit-o a fost chiar Cristofor Columb, care a notat în jurnalul său de bord că a văzut lumini ciudate la orizont atunci când a traversat-o.

Dispariţia unor avioane sau nave în această regiune a fost pusă adeseori pe seama unor fenomene paranormale şi a unor civilizaţii extraterestre, însă cercetătorii au înaintat de curând o explicaţie ştiinţifică pentru aceste fenomene, relatează site-ul UFO Digest.

Oamenii de ştiinţă americani au dovedit că prezenţa unor concentraţii mari de de gaz metan pe platourile continentale pot provoca scufundarea unor nave, în condiţiile în care bulele de metan determină scăderea densităţii apei. Erupţiile de metan generează regiuni de apă care afectează flotabilitatea vaselor.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii