Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Saraiu pregăteşte elevii de şcoală Grădiniţă nouă pentru cei mici şi ghiozdane pline pentru cei mai mari

ro

28 Aug, 2014 00:00 2785 Marime text
Au mai rămas aproape două săptămâni până la debutul noului an şcolar, iar autorităţile locale de la Saraiu fac ultimele pregătiri, astfel încât elevii şi preşcolarii să aibă un început de drum lin.

Dacă anul trecut, începutul şcolii îi reunea pe elevi într-un spaţiu modern, anul acesta, a venit rândul copiilor de grădiniţă să urmeze acest ciclu într-o clădire proaspăt îmbunătăţită. „Ne străduim să le asigurăm copiilor noştri un climat educativ cât mai potrivit. De aceea, în prezent, lucrăm la reabilitarea grădiniţei din Saraiu. Ne pregătim pentru începerea noului an şcolar în bune condiţii, în casă nouă, cum se zice“, a declarat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia. „Am terminat deja igienizarea celorlalte unităţi de învăţământ din localitate, iar acum lucrăm la reabilitarea şi sistematizarea grădiniţei.

Se refac trotuarele, sălile de clasă şi, cel mai important pentru cei mici, va fi amenajat un loc nou de joacă, dotat cu jucării corespunzătoare vârstei şi dezvoltării lor. Tobogane, leagăne, balansoare şi alte carusele vor fi montate spre bucuria celor mai mici dintre locuitorii comunei. Am dat deja o Hotărâre de Consiliu Local în sensul în care, după îndelungi consultări, am decis asupra unui nume pentru instituţia de învăţământ preşcolar. Aceasta se va numi «Albă ca Zăpada». Întreaga investiţie, care se face cu bani de la bugetul local, se ridică la suma de 60.000 de lei“, a precizat şefa administraţiei publice locale de la Saraiu, Dorinela Irimia.
De asemenea, Primăria şi Consiliul Local Saraiu au lansat un program unic, prin intermediul căruia vin în ajutorul părinţilor la început de an şcolar. „Pentru a păşi în anul şcolar 2014 - 2015 cu dreptul, vrem să le facem o bucurie celor mici. De aceea îi vom echipa pe toţi cu «ghiozdanul de şcoală». Este un proiect de iniţiativă locală prin care încercăm să îi facem pe copii să iubească studiul, să vină cu drag la şcoală. Le vom oferi ghiozdane echipate corespunzător cu rechizitele de care au nevoie, astfel încât să aibă la început de an şcolar tot ceea ce le trebuie“, a conchis primarul Dorinela Irimia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • satean 31 Aug, 2014 18:46 O primarita de toata lauda.Nu exista in toata zona de nord a judetului.