Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

355 de studenţi şagunişti vor participa la stagii de practică Proiectul „Reţeaua de practică economică - Career.hub“, lansat la „Andrei Şaguna“ (galerie foto)

ro

26 Jun, 2014 00:00 1798 Marime text
Universitatea „Andrei Şaguna“ din Constanţa a lansat, ieri, proiectul „Reţeaua de practică economică - Career.hub“, cofinanţat de Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Valoarea proiectului se ridică la suma de 500.000 de euro.
 
Proiectul se adresează viitorilor absolvenţi ai universităţii şi are ca obiectiv general facilitarea tranziţiei la viaţa activă pentru 355 studenţi din domeniul ştiinţelor economice, prin furnizarea unui pachet integrat de orientare, consiliere profesională şi mentorat în carieră, realizat de cadrele didactice ale Facultăţii de Psihosociologie, şi prin organizarea stagiilor de practică la potenţiali angajatori, sub coordonarea profesorilor Facultăţii de Ştiinţe Economice. În acest scop, a fost creată Reţeaua de Practica Economică Career.Hub (funcţională pe o platformă online), în care se întâlnesc cei trei actori principali implicaţi în proiect - angajatori, universitate şi studenţi - rețea care asigură suport informatic pentru implementarea activităţilor destinate grupului-ţintă. „Proiectul va contribui la o mai bună comunicare între universitate şi angajatori. Mai mult, va ajuta la creşterea implicării companiilor în pregătirea practică a studenţilor.

Principalele beneficii identificate pentru evoluţia profesională a celor 355 de studenţi sunt: creşterea capacităţii de adaptare la cerinţele unui loc de muncă prin dezvoltarea aptitudinilor şi dobândirea abilităţilor specifice muncii în cadrul stagiilor practice organizate în proiect, sporirea oportunităţilor de debut în viaţa activă prin îmbunătăţirea comunicării dintre studenţi, masteranzi şi viitorii angajatori prin utilizarea rețelei Career.Hub, îmbunătăţirea parcursului educaţional şi continuarea studiilor în ciclul de masterat, ca urmare a activităţilor de orientare şi consiliere“, a declarat, ieri, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului, prof. univ. dr. Aurel Papari, preşedintele Universităţii „Andrei Şaguna“. În esenţă, activităţile de orientare şi de consiliere vor permite dezvoltarea abilităţilor studenţilor pentru iniţierea, dezvoltarea şi managementul propriei cariere, contribuind la contracararea efectelor negative de stagnare specifică primei etape a vieţii active - primul loc de muncă. La finalul proiectului, cei mai buni 60 de studenți dintre cei 355 de participanţi vor primi premii în valoare de 600 de lei. Proiectul răspunde obiectivelor POSDRU privind facilitarea tranziţiei de la şcoală la locul de muncă, contribuie la reducerea duratei de ascensiune în carieră şi eficientizează timpii de tranziţie între şcoală şi viaţa activă, prin conştientizarea şi informarea reciprocă cu privire la standardele viitorilor angajatori şi la profilurile profesionale ale grupului-ţintă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii