Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un investitor solicită introducerea unui teren în intravilan la Năvodari (document)

ro

14 Apr, 2017 00:00 4822 Marime text
Maria Muşoaie a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic aferent PUZ-ului „Introducere teren în intravilan ca trup izolat pentru construire locuinţe şi dotări - parcela A277/127“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Amplasamentul studiat de PUZ este situat în oraşul Năvodari, extravilan, sola 43, parcela A 277/127.
 
Zona studiată vizată reprezintă o suprafaţă de aproximativ 26.800,00 mp şi este delimitată astfel: la nord - DE 277/73; la sud - DE 256/1; la est - A2 77/126, la vest - A2 77/128. Zona generatoare a viitorului PUZ este reprezentată de lotul de teren încadrat în extravilanul oraşului Năvodari, cu introducerea terenului în intravilan ca trup izolat pentru construire locuinţe şi dotări, în suprafaţă totală de 10.803,53 mp.
 
La cererea beneficiarului, se întocmeşte un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) cu scopul de „Introducere teren în intravilan ca trup izolat pentru construire locuinţe şi dotări - parcela A277/127“, prin care se doreşte introducerea în intravilan, respectiv schimbarea şi definirea noilor reglementari urbanistice ce se vor aplica pentru zona generatoare de PUZ, având amplasamentul în oraşul Năvodari, sola 43, parcela A277/127.
 
Prezentul PUZ cuprinde reglementări obligatorii pentru următoarele zone funcţionale cuprinse în zona generatoare: ZL - zona construcţiilor destinate locuirii cu regim maxim de înălţime P+3E pentru locuinţe, respectiv P+4E pentru case de vacanţă, care include şi subzona circulaţiilor auto şi pietonale şi a parcărilor publice şi subzona destinată amenajării de spaţii verzi şi plantate.
 
Zona construcţiilor de locuinţe colective şi a caselor de vacanţă (include accesuri auto şi pietonale, spaţii de parcare auto şi spaţii verzi şi plantate) cu regim maxim de înălţime P+3E pentru locuinţe, respectiv P+4E pentru case de vacanţă.
 
„Priorităţile de intervenţie în vederea realizării programului de dezvoltare urbanistică sunt următoarele: avizarea prezentului PUZ de către Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei Năvodari; impunerea prevederilor incluse în prezentul PUZ şi regulament la eliberarea noilor certificate de urbanism aferente zonei; dezvoltarea reţelelor tehnico-edilitare şi de comunicaţii ale zonei, astfel încât să se asigure o dezvoltare uniformă; impunerea prevederilor incluse în prezentul PUZ ori de câte ori prin demolarea unui imobil existent rezultă un teren liber de construcţii care cade sub incidenţa zonei vizate, respectiv a regulamentului PUZ“, se precizează în proiectul depus la APM Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriul tehnic aferent PUZ - „Introducere teren în intravilan ca trup izolat pentru construire locuinţe şi dotări - parcela A277/127“.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii