Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bloc de patru etaje în Mamaia Nord. Investitorii, în aşteptarea răspunsului de la APM Constanţa

ro

12 Jun, 2017 00:00 2145 Marime text
Mina şi Sirma Dima au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P+4E- locuinţe colective“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Conform Certificatului de urbanism nr. 1187/11.11.2016, imobilul va fi construit în zona Mamaia Nord, trup 7, strada D 25, lot 9. Pe terenul proprietate, beneficiarul doreşte să execute o construcţie P+4E cu destinaţia de locuinţe colective. Terenul pe care va fi edificat blocul are o suprafaţă de 500 mp. Imobilul va avea o suprafaţă construită de 200 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 1.000.
 
Funcţiunile construcţiei sunt dispuse astfel: două unităţi cu două camere, respectiv o unitate cu trei camere pe nivel. Structura de rezistenţă va fi din cadre din beton armat, iar închiderile se vor realiza din BCA de 35 cm la exterior, iar la interior, de 12,5 cm. Acoperişul va fi tip terasă necirculabilă. Finisajele interioare vor consta în pardoseli din gresie în holuri, băi, bucătării şi parchet laminat în camere. Pereţii băilor şi ai bucătăriei vor fi placaţi cu faianţă, iar restul, zugrăviţi cu vopsea lavabilă. La exterior, pereţii se vor zugrăvi cu vopsea lavabilă şi se vor placa parţial cu piatră.
 
În timpul lucrărilor efectuate pentru realizarea proiectului vor fi avute în vedere toate măsurile necesare pentru a înlătura orice eventual impact asupra populaţiei, sănătăţii umane, faunei şi florei, solului, folosinţelor, bunurilor materiale, calităţii şi regimului cantitativ al apei, calităţii aerului, climei, zgomotelor şi vibraţiilor, peisajului şi mediului vizual, patrimoniului istoric şi cultural şi asupra interacţiunilor dintre aceste elemente. În acest sens, se vor avea în vedere următoarele: mijloacele de transport şi utilajele folosite vor fi în stare foarte bună de funcţionare; verificarea zilnică a stării tehnice a utilajelor şi a echipamentelor; asigurarea igienizării autovehiculelor şi a utilajelor la ieşirea din şantier pe drumurile publice; eventualele scurgeri accidentale de produs petrolier de la utilajele de construcţii vor fi îndepărtate cu materialul absorbant din dotare; depozitarea temporară a deşeurilor de construcţie pe platforme protejate, special amenajate; depozitarea deşeurilor de tip menajer în zonele special destinate, în europubele; în timpul lucrărilor de construcţii se vor realiza stropiri periodice cu apă pentru a împiedica ridicarea prafului în atmosferă şi depunerea acestuia pe drumuri şi în zonele limitrofe.
 
Lucrările necesare organizării de şantier constau în închiderea fronturilor de lucru aferente şi ocuparea temporară a terenului pe care va fi realizat proiectul. Organizarea de şantier pentru lucrările solicitate se va asigura în incintă, fără a afecta proprietăţile vecine şi reţelele edilitare existente. Organizarea de şantier şi managementul lucrărilor au în vedere afectarea suprafeţei de teren numai în limitele arealului construit. Respectarea normelor de întreţinere şi reglare a parametrilor tehnici de funcţionare a echipamentelor utilizate limitează impactul acestora asupra mediului. Organizarea de şantier revine în sarcina executantului lucrării şi a beneficiarului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii