Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pete (slinoase) de culoare în Piața Ovidiu. Urmele festivalurilor culinare pe care autoritățile se fac că nu le văd. Cât a costat reabilitarea (fotoreportaj)

ro

28 Aug, 2017 07:19 5303 Marime text
Piața Ovidiu, un simbol al Constanței, a devenit o piață slinoasă, plină de pete de ulei, unde numai cu greață poți călca.

Peste tot, dar peste tot, pete slinoase de ulei, urme ale trecerii pe aici a festivalurilor culinare de toate felurile organizate cu sprijinul nemijlocit al Primăriei municipiului Constanța.

Reamintim că Piața Ovidiu din Constanța, reabilitată, a fost inaugurată, în aprilie 2014, după o serie de lucrărări care au durat doi ani, și au costat 11,6 milioane de lei.
 
Viceprimarul de atunci, primarul de azi Decebal Făgădău spune că pentru ”încadrarea în spiritul epocii şi pentru punerea în valoare a edificiilor culturale din zonă", pe platforma Pieţei Ovidiu pavajul a fost realizat din plăci de granit cu suprafaţă antiderapantă, iar trotuarul din jurul muzeului a fost desfăcut şi înlocuit cu zona pietonală la nivel.

ordurile au fost scoase şi ele şi înlocuite cu borduri din piatră, iar zonele verzi au fost amenajate prin completarea la nivel cu pământ vegetal şi plantare de arbuşti şi gazon.

De asemenea, au fost reparate şi modernizate scările de acces din Piaţa Ovidiu către strada Termele Romane şi din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis.

Au fost amplasate jardiniere cu bănci încorporate, stâlpi de iluminat, stâlpi decorativi din piatră, coşuri de gunoi, scrumiere, panouri de informare.

Proiectul de restaurare şi reamenajare a zonei istorice - Piaţa Ovidiu a avut o valoare de peste 11,6 milioane de lei, din care aproape 7,5 milioane de lei fonduri europene.

Lucrările de reabiltare au început în noiembrie 2012 şi au fost realizate de firma ABC Val, cea care execută lucrările şi la faleza municipiului Constanţa, la faleza din Mamaia şi care a câştigat şi contractul şi pentru construcţia unei parcări etajate la Mamaia.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii