Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2 Cutremure de suprafață extrem de violente. Epicentrul aproape de România. Alertele, în România, au venit pe telefoanele mobile. Morți și răniți

ro

21 Jul, 2017 01:59 3174 Marime text
 
Două seisme de magnitudine 6.7, respectiv 5,1 au avut loc, primul la ora 01.31, al doilea la 01.38, în Insulele Dodecanese, la 10-12 kilometri adâncime.
 
Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean cutremurele au fost înregistrate la coordonatele 36.95 N ; 27.42 E, la 164 km S de İzmir, 89 km V de Muğla, și 10 km S de Bodrum, toate din Turcia.

Alertele de cutremure, în România, au venit pe telefoanele mobile la trei minute după producerea puternicelor mișcări telurice. 

În linie dreaptă, de la Constanța, la zona epicentrală sunt aproximativ 950 de kilometri.

UPDATE2

Epicentrul cutremurului a fost înregistrat la adâncimea de 10 kilometri şi la numai 12 kilometri de cel mai apropiat oraş de pe coasta de vest a Turciei, Bodrum, o staţiune populară pentru turişti cu o populaţie de peste 36 000 de persoane. Seismul a fost resimţit şi în insula greacă Kos, un alt centru turistic major.

George Kyritsis, primarul oraşului Kos, a declarat că cel puţin doi oameni au fost ucişi şi alte câteva persoane au fost rănite de cutremur. "Avem doi morţi şi câteva persoane rănite până acum", a declarat primarul oraşului Kos, George Kyritsis.

Serviciul de pompieri grec a declarat că a salvat trei persoane rănite, prinse într-o clădire distrusă.

UPDATE:
Cutremurul a fost urmat de zeci de replici, unele dintre ele fiind foarte puternice.

Totodată facem precizarea că zona este una fosrte frecventată de turiiști din România.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii