Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancheta referitoare la constructorii suspectaţi că au încălcat normele de securitate la cutremure, extinsă în Turcia

ro

23 Feb, 2023 13:05 1133 Marime text
Sursa foto cu rol ilustrativ: IGSUTurcia va extinde ancheta referitoare la constructorii suspectaţi că au încălcat normele de securitate la cutremure, după seismul devastator din 6 februarie, a declarat joi ministrul de interne Suleyman Soylu, în timp ce autorităţile îşi accelerează planurile de locuinţe pentru cei rămaşi fără adăpost, transmite Reuters citat de Agerpres.ro

Potrivit ministrului de interne, 564 de suspecţi au fost identificaţi până acum, 160 de persoane au fost arestate şi multe altele sunt anchetate.

'Oraşele noastre vor fi construite în locurile corespunzătoare, copiii noştri vor trăi în oraşe mai puternice. Ştim ce fel de încercare ne aşteaptă şi vom ieşi mai puternici din ea', a spus el la televiziunea de stat TRT Haber.


Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a promis că locuinţele prăbuşite vor fi reconstruite în termen de un an.

Erdogan, aflat la putere de două decenii, candidează din nou la alegerile din mai. Chiar şi înainte de cutremur, sondajele arătau că preşedintele se află sub presiune din cauza unei crize a costului vieţii, care s-ar putea înrăutăţi dat fiind că seismul a afectat producţia agricolă.

Potrivit ministrului Soylu, au fost ridicate 313.000 de corturi pentru cei rămaşi fără adăpost şi 100.000 de locuinţe din containere vor fi instalate în zona devastată.

Numărul celor decedaţi în Turcia în urma cutremurelor a crescut la 43.556, a precizat el.

Ministrul a mai spus că, după primul seism din 6 februarie, au fost înregistrate 7.930 de replici şi că mai mult de 600.000 de apartamente şi 150.000 de sedii comerciale au suferit avarii cel puţin moderate.

Turcia a lansat miercuri un program temporar de sprijin salarial şi a interzis concedierile în zece oraşe pentru a proteja angajaţii şi firmele de impactul financiar al cutremurului major care a lovit sudul ţării.

Cutremurul din 6 februarie cu magnitudinea 7,8 pe scara Richter a avariat sau distrus sute de mii de clădiri şi lăsat fără locuinţă milioane de persoane.

În jur de 865.000 de oameni trăiesc în corturi şi 23.500 în locuinţe improvizate în containere, în timp ce 376.000 sunt găzduiţi în cămine studenţeşti şi case de oaspeţi publice în afara zonei afectate de cutremur, a afirmat Erdogan marţi. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii