Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update Cutremur violent în Italia. Clădiri prăbuşite. O persoană a murit, câteva zeci rănite și altele dispărute. Un an de la cutremurul care a ras localități întregi din Italia (foto+video)

ro

22 Aug, 2017 01:47 4887 Marime text
Un cutremur de 3,6 magnitudine s-a produs în această seară în apropierea insulei Ischia din Golful Napoli. O persoană a murit, 20 au fost rănite, iar altele sunt dispărute.
Mai multe hoteluri au rămas izolate.

Unul dintre cele mai mari spitale de pe insulă a fost evacuat pentru că structura a fost afectată serios, dar au mai rămas cinci persoane conectate la aparatele respiratorii şi s-a solicitat ajutorul Protecţiei Civile.

Accesul pe insulă este dificil, iar salvatorii sunt duşi cu un feribot din Napoli. În această seară însă, la faţa locului se aflau în zonă mai multe echipaje de pompieri, întrucât avuseseră loc mai multe incendii.

Seismul a avut loc la 10 kilometri adâncime şi deşi nu a fost foarte puternic, mai multe clădiri istorice s-au prăbuşit.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean cutremurul a fost înregistrat în Marea Tireniană, a avut magnitudinea de mb 4.3 și s-a produs la 20.57 - Ora Locală, hipocentrul fiind localizat la doi kilometri adâncime iar epicentrul la 177 km SE de Roma (pop: 2,564,000), 38 km SV de Napoli (pop: 989,000) și 10 km SV de Ischia Porto (pop: 18,200).


Acestea erau deja şubrezite de mişcările telurice care au afectat Italia anul trecut.

Echipe de intevenţie au fost trimise la faţa locului pentru a căuta printre ruine. Imediat după producerea cutremurului, sute de persoane au ieşit panicate în stradă şi vor petrece noapte sub cerul liber de frica producerii unor replici.

Insula Ischia numără peste 60.000 de locuitori.


Peste trei zile se împlineşte un an de la cutremurul care a şters de pe hartă mai multe localităţi din centrul Italiei şi în urma căruia sute de oameni şi-au pierdut viaţa.

Reamintim că anul trecut, în noaptea de 24 august, un cutremur de magnitudine 6.3 a avut loc la 03.36 Ora Locală (04.36-Ora României), în Italia, potrivit Centrului Seismologic-Euro Mediteranean.


Sursa menționată mai precizează că hipocentrul a fost localizat la doi kilometri adâncime.

Epicentrul a fost la coordonatele 42.79 N/13.29 E la 120 km NE de Roma, 50 km N de L’Aquila și 24 km V de Ascoli Piceno.
Seismul a fost de intensitate IV.
Au fost înregistrați circa 40 de morți, printre care și români si câteva sute de clădiri istorice s-au prăbușit.

UPDATE:
În această dimineață a mai fost descoperită o femeie decedată în timpul Cutremurului

Sursa foto: La Stampa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii