Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău- Jurnal.md UE oferă Republicii Moldova granturi în sumă de 2,2 milioane de euro

ro

13 Feb, 2015 10:49 1009 Marime text
2,2 milioane de euro este valoarea a trei granturi oferite Republicii Moldova de Uniunea Europeană pentru a finanţa mai multe proiecte în câteva raioane ale ţării.

Ele vizează dezvoltarea eficienţei energetice şi a energiei regenerabile. Lansarea proiectelor a avut loc astăzi, iar la eveniment au participat reprezentanţi ai Delegaţiei UE în ţara noastră, dar şi mai mulţi primari.

Banii europeni vor ajunge în oraşele Ungheni, Orhei, Ocniţa, Soroca şi Cantemir. Asta după ce proiectele legate de dezvoltarea eficienţei energetice, întocmite de primarii acestor localităţi, au fost selectate drept câştigătoare şi au primit finanţare europeană. Pe lângă acest sprijin financiar, autorităţile locale vor trebui să contribuie cu până 30 la sută din valoarea fiecărui proiect.

Peste un milion de euro vor ajunge în Ungheni. Banii vor fi folosiţi pentru renovarea unei grădiniţe. Un alt proiect, finanţat de Uniunea Europeană prevede modernizarea şi instalarea corpurilor de iluminat pe unele străzi din oraşele Ocniţa, Soroca şi Cantemir.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii