Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău- Jurnal.md Parlamentul Republicii Moldova se întruneşte joi în şedinţă

ro

09 Feb, 2015 16:07 1967 Marime text
Parlamentul Republicii Moldova se întruneşte joi, 12 februarie, în prima şedinţă plenară din sesiunea de primăvară-vară. Decizia a fost luată astăzi de către Biroul Permanent al legislativului.

Deputaţii se vor întruni la solicitarea candidatului desemnat pentru funcţia de premier. Iurie Leancă urmează să ceară votul de încredere pentru învestirea noului Guvern, prezentând programul de guvernare şi componenţa cabinetului de miniştri.

Pentru învestirea noului executiv sunt necesare cel puţin 51 de voturi. Până acum, doar deputaţii PLDM şi PD (42 la număr) au anunţat că vor vota pentru un guvern condus de Iurie Leancă, înaintat la această funcţie de liberal-democraţi.

Anterior, după o discuţie cu liberalii, Iurie Leancă a menţionat că nu exclude posibilitatea formării unei alianţe majoritare în formula PLDM-PL-PD, înainte sau după votul de învestire a Guvernului în Parlament.

La rândul său, liderul PL Mihai Ghimpu a exclus scenariul potrivit căruia liberalii ar urma să voteze Guvernul, şi abia apoi PL să fie inclus în coaliţia de guvernare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii