Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru Sorin Strutinsky. Poate lua legătura cu Nemirschi, cu Hortolomei-Moscu, dar şi cu Valentin Gheorghe Ionescu (rechizitoriu)

ro

23 Jun, 2016 00:00 2831 Marime text


Magistratul Valentina Boboc din cadrul Curţii de Apel Constanţa a admis contestaţiile formulate de Sorin Gabriel Strutinsky împotriva încheierii de şedinţă pronunţate de Tribunalul Constanţa. Astfel, judecătorii constănţeni au desfiinţat parţial încheierea atacată şi, soluţionând cauza, au dispus modificarea măsurii preventive a controlului judiciar menţinute faţă de Sorin Gabriel Strutinsky, în sensul în care „înlătură din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia de nu a lua legătura cu martorii Chiser Toma Valentin (n.r. al cărui nume este legat de Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana), Nicolae Nemirschi (n.r. fost viceprimar al municipiului Constanţa şi fost ministru al Mediului), Sorin Mitrea, Corneliu Damaschin (n.r. administratorul Nefermin SRL, văr primar cu Sorin Strutinsky), Valentin Gheorghe Ionescu (n.r. inculpat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa), Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (n.r. judecată alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa), Daniel Georgescu (n.r. probabil consilierul local, directorul CN ACN SA)“.
 
Decizia este definitivă.
 
„Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În cauză, Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.
 
Strutinsky a fost trimis în judecată de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii