Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un „procuror“, un „avocat“, un „medic“, dar şi un „poliţist“, încătuşaţi la Constanţa

ro

12 Jul, 2016 00:00 1969 Marime text


Şapte persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire unui grup infracţional organizat şi înşelăciune au fost reţinute de poliţiştii din Constanţa. În cauză, oamenii legii de la malul mării, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat mai multe percheziţii într-un penitenciar şi la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciuni. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe telefoane mobile şi cartele telefonice care erau utilizate la comiterea infracţiunilor.
 
Cele şapte persoane au fost prezentate ieri instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
 
În documentele poliţiştilor se arată că, în perioada martie - iulie, cele şapte persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani, ar fi înşelat prin metoda „Accidentul” 15 persoane din judeţul Constanţa, cu sume de până la 18.000 de euro, prejudiciul total fiind de aproximativ 50.000 de euro.
 
„Cercetările efectuate în 25 de dosare penale au relevat faptul că trei persoane încarcerate într-un penitenciar ar fi apelat telefonic, în mod aleatoriu, numere din reţelele naţionale fixe şi ar fi anunţat, în mod mincinos, persoanele apelate că o rudă (de obicei copii sau nepoţi) fie a fost vătămată într-un accident de circulaţie, fie a provocat cu vinovăţie un astfel de eveniment.
 
Cei care ar fi iniţiat apelurile telefonice, profitând de starea de alertă a victimelor, care, de regulă, erau persoane vârstnice, ar fi solicitat acestora explicit sume mari de bani, fie pentru intervenţia medicală necesară salvării de vieţi, fie pentru angajarea unui avocat. În cadrul convorbirilor telefonice, cei în cauză se prezentau ca având diverse calităţi, de procuror, avocat, medic, poliţist, iar după ce se asigurau că persoana apelată este convinsă de scenariu, îi solicitau acesteia numărul de telefon mobil şi date cu privire la adresa de domiciliu. În cel mai scurt timp, la locuinţa victimei era îndrumat un alt membru al grupului infracţional, dintre cei aflaţi în libertate, care prelua de la persoana înşelată suma de bani solicitată telefonic. Ulterior, în mod direct sau prin persoane interpuse, banii erau împărţiţi şi cu cei care au iniţiat apelurile telefonice“, potrivit anchetatorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii