Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia este definitivă! Un prim-procuror din Parchetul Curţii de Apel Constanţa, arestat la domiciliu (rechizitoriu)

ro

15 Sep, 2015 00:00 4043 Marime text
Constantin Balaban, fost prim-procuror în Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătoarea Silvia Cerbu, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Instanţa supremă a menţinut decizia Curţii de Apel Constanţa din data de 9 septembrie, când judecătorii i-au înlocuit măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile. Potrivit minutei judecătoreşti, pe durata arestului la domiciliu, fostul prim-procuror este obligat să se prezinte în fata judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de cate ori este chemat şi să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi din dosar.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că, „în cursul lunii februarie 2015, inculpatul Balaban Constantin, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, a pretins și a primit de la inculpații Amet Viorel și Aslan Regep-Uţă, prin intermediul inculpatului Jugănaru Valentin, cu titlu de mită, un vițel care avea o greutate de 70 kg după sacrificare, în valoare de 900 de lei, în schimbul soluționării favorabile a unui dosar penal în care primii doi erau cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală“.
Judecătoarea care l-a scos din arest pe Balaban a avut în atenţie dosarul celor trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, Bogdan Mircea Teodorescu, Dragoş Emil Petcu şi Vlad Ştefan Zaharia, acuzaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie.
 
Mai departe, Silvia Cerbu a făcut parte din completul de judecată care a respins propunerile de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi a lui Avraham Morgenstern, formulate de procurorii DNA în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.

Cerbu a decis, anul trecut, menţinerea în arest preventiv a fostului judecător Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti. Mustaţă este unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.

Citeşte şi

DNA Constanţa se opune ca un prim-procuror din Parchetul Curţii de Apel să fie arestat la domiciliu! (rechizitoriu)

Rechizitoriu
DNA acuză - prim-procurorul Balaban folosea logistica şi personalul Parchetului în administrarea Trans Mondana SRL (document)

 
Fostul judecător Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, rămâne în arest

Luju.ro-Inspecţia Judiciară, sesizată
Cosma, acuzată că şi-ar fi exercitat funcţia cu rea-credinţă atunci când nu l-a arestat pe Mazăre


luju.ro
Judecătoarele Silvia Cerbu şi Simona Encean au desfiintat dosarul DNA şi propunerea de arestare preventivă a primarului Radu Măzare


Cine sunt şi ce averi au
Totul despre judecătoarele care i-ar putea trimite în arest pe Radu Mazăre şi pe Avraham Morgenstern (documente)


Judecători cu dosare „grele” - Poşta Română, Alro, Cioacă şi BCCO
Ionel Cazacu, şef în IPJ Constanţa, află azi dacă se întoarce în ares
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii