Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecători cu dosare „grele” - Poşta Română, Alro, Cioacă şi BCCO Ionel Cazacu, şef în IPJ Constanţa, află azi dacă se întoarce în arest

ro

08 Nov, 2013 00:00 2593 Marime text
Comisarul-şef Ionel Cazacu, şeful Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, merge azi în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Şi asta pentru că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au atacat cu recurs decizia Curţii de Apel Constanţa, instanţă care l-a sos din arest pe comisarul-şef Cazacu, dar şi pe Nicolaie Irimia. Pe data de 2 noiembrie, cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentaţi Curţii de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Ulterior deliberărilor, judecătorii au respins solicitarea procurorilor de la Anticoruptie, hotărând ca Ionel Cazacu şi Nicolaie Irimia să fie cercetaţi în stare de libertate. Azi, cei doi află dacă se întorc în spatele gratiilor.

La data de 2 noiembrie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au anunţat că efectuează cercetări faţă de „inculpaţii Irimia Nicolaie şi Cazacu Ionel, comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, şef al Biroului Urmăriri, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în forma autoratului, respectiv a complicităţii la infracţiunea de dare de mită”. „Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a rezultat că, la data de 1 noiembrie, inculpatul Irimia Nicolaie, prin intermediul inculpatului Cazacu Ionel, i-a oferit denunţătoarei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, suma de 1.000 de euro, cu titlu de mită, în vederea adoptării de către magistratul procuror a unei soluţii de netrimitere în judecată într-un dosar penal, în care inculpatul Irimia Nicolaie era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Suma de 1.000 de euro a fost remisă în mod efectiv de către inculpatul Cazacu Ionel unui alt denunţător, care urma a le facilita inculpaţilor predarea banilor către procuror”, conform celor de la Anticorupţie.

Tot pe data de 2 noiembrie, DNA Constanţa a dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor, care au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Curtea de Apel Constanţa.
După cum menţionam şi mai sus, judecătorii au respins cerea de arestare a celor doi bărbaţi, hotărând punerea lor în libertate. Nemulţumiţi de această soluţie, procurorii au atacat cu recurs hotărârea instanţei de judecată din Constanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Dosarul va fi deschis azi de judecătorii completului de judecată numărul 10, alcătuit din magistraţii Simona Enceanu (unul dintre judecătorii care au trimis spre rejudecare celebrul dosar al Poştei Române), Valentin Horia Şelaru (fost şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov şi fost şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General al României). Numele lui Şelaru este legat, conform presei centrale, de dosarele Alro şi Referendumul. De asemenea, din completul de judecată nr. 10 face parte şi Silvia Cerbu, care a avut în atenţie, de-a lungul timpului, dosarul lui Cristian Cioacă, dar şi pe cel al lucrătorilor Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa cercetaţi şi trimişi în judecată de procurorii Parchetului General al României după ce ar fi bătut, ameninţat şi lipsit de libertate un investigator sub acoperire. Decizia de azi a Curţii Supreme de Justiţie va fi definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii