Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un avocat al Baroului Constanţa, pus sub control judiciar

ro

15 Feb, 2014 00:00 2649 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Valeriu-Adrian Mihai, avocat în cadrul Baroului Constanţa, nu are voie să depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei. Bărbatul este cercetat pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată.
Ieri, Curtea de Apel Constanţa a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de Valeriu Adrian Mihai până la soluţionarea definitivă a cauzei.
 
Judecătorii i-au impus avocatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, pe timpul controlului judiciar, Valeriu Adrian Mihai trebuie să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei, să nu se apropie de mai mulţi martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale, să comunice periodic, respectiv lunar, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
„Atrage atenţia inculpatului Mihai Valeriu Adrian că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive”, conform minutei judecătoreşti. Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Amintim că, la data de 6 decembrie 2012, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat trimiterea în judecată a lui Valeriu-Adrian Mihai, avocat în cadrul Baroului Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată.
 
Rechizitoriu
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în perioada februarie 2011 - iunie 2012, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a pretins de la un denunţător 8.000 de euro, din care a primit 2.500 de euro şi acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). În schimb, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunţătorul să beneficieze de înjumătăţirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă”.
„De asemenea, în perioada ianuarie - martie 2006, inculpatul Mihai Valeriu-Adrian a pretins şi primit de la un alt denunţător suma de 2.000 de euro, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Constanţa, învestit cu judecarea unui dosar în care denunţătorul era judecat şi pentru a-l determina să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorului”, conform DNA. La data de 17 octombrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a dispus faţă de inculpatul Mihai Valeriu Adrian arestarea preventivă pe un termen de 29 de zile. La data de 23 octombrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus cercetarea în stare de libertate a inculpatului şi luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior de către procuror.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tovaras cu nita teodor luau 10000 euro de la s g nepot saceanu la tersa beta 15 Feb, 2014 09:37 asta e justitia