Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:46 21 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Mihai Valeriu, avocat în Baroul Constanţa, eliberat condiţionat

ro

30 Apr, 2016 00:00 2309 Marime text
Tribunalul Constanţa a dispus elibertarea condiţionată a lui Adrian Mihai Valeriu, avocat în cadrul Baroului Constanţa.
 
Decizia este definitivă.
 
În luna mai 2014, Adrian Mihai Valeriu a fost condamnat, ieri, la doi ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă.
 
Avocatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la data de 6 decembrie 2012.
 
Conform organelor de anchetă, „în perioada februarie 2011 - iunie 2012, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a pretins de la un denunţător 8.000 de euro, din care a primit 2.500 de euro şi acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). În schimb, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunţătorul să beneficieze de înjumătăţirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă“. „De asemenea, în perioada ianuarie - martie 2006, inculpatul Mihai Valeriu-Adrian a pretins şi primit de la un alt denunţător suma de 2.000 de euro, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un judecător din cadrul Judecătoriei Constanţa, învestit cu judecarea unui dosar în care denunţătorul era judecat, pentru a-l determina să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorului“, au conchis procurorii Anticorupţie.
 
Pe data de 9 mai 2014, Curtea de Apel Constanţa l-a achitat pe Adrian Mihai Valeriu pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă şi l-a condamnat la doi ani de detenţie tot pentru trafic de influenţă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii