Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa, audiaţi în dosarul Radu Mazăre - Sorin Strutinsky (rechizitoriu+referat DNA)

ro

01 May, 2015 00:00 2241 Marime text
Ieri, omul de afaceri a cerut înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar. Dosarul a fost amânat pentru data de 5 mai.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie continuă cercetările specifice în dosarul în care Radu Ștefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, a fost arestat preventiv. Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, recent, la DNA au fost audiate cinci persoane, toate angajate ale Primăriei Constanţa la momentul presupuselor fapte. Având în vedere caracterul secret al urmăririi penale, până la acest moment, nu ştim cine sunt cei audiaţi şi ce funcţii ocupă în Primăria Constanţa ori dacă aceştia mai lucrează în administraţia publică locală.
 
Cauza penală este instrumentată de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Mazăre este acuzat de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracţiuni). De asemenea, procurorii Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la presupusa săvârşire a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. În acest dosar, judecătoarea Ioana Bogdan, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a decis ca Mazăre şi Strutinsky să rămână în arest, admiţând solicitarea Danei Ana de prelungire a măsurii arestării preventive în dosarul celor doi.
 
Aşa cum menţionam şi mai sus, Strutinsky este judecat, într-un alt dosar, de Tribunalul Constanţa. Pe data de 20 aprilie, Leonard Iustin Bourceanu, judecător al instanţei mai sus precizate, a menţinut măsura arestării preventive a lui Strutinsky. Mai mult decât atât, Bourceanu i-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, de restituire a bunurilor confiscate ca urmare a percheziţiei corporale şi a autovehiculului marca Lexus, şi a dispus începerea judecăţii cauzei.

Contestaţia, amânată pentru 5 mai


Nemulţumit, omul de afaceri a formulat o contestaţie, aceasta fiind trimisă spre soluţionare judecătoarei Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa. Nemulţumirea lui Strutinsky a fost analizată ieri, însă cauza a fost amânată pentru data de 5 mai. Chiar dacă magistraţii vor decide punerea în libertate, Sorin Gabriel Strutinsky rămâne după gratii, pentru că, aşa cum spuneam şi mai sus, el are un mandat de arestare în dosarul în care este cercetat alături de Radu Mazăre.

Mazăre şi Strutinsky, menţinuţi în arest de fosta consilieră a lui Daniel Morar (referat DNA)

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii