Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surprize în dosarul mitei electorale de la Kogălniceanu Cinci bărbaţi şi o femeie, încătuşaţi pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului

ro

22 Jun, 2012 01:00 2113 Marime text
mita-palatuldejustitie.jpgPotrivit unor surse, lista celor încătuşaţi este deschisă de Loredana M. şi continuă cu Gheorghe Ion M., Marin Sandu B., Marius P., Ioan B. şi Mihai B.

Ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat instanţa de judecată cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de şase persoane, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de mărturie mincinoasă, şi favorizarea infractorului.

În sarcina inculpaţilor s-a reţinut faptul conform căruia, cu ocazia audierii în calitate de martori în cauza privind trei inculpaţi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mită electorală, ar fi făcut declaraţii mincinoase cu privire la aspectele esenţiale în faţa organelor de cercetare penală, în scopul favorizării celor trei inculpaţi, prin încercarea de a îngreuna urmărirea penală. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare. După cum arătam mai sus, lista celor încătuşaţi este deschisă de Loredana M. şi continuă cu Gheorghe Ion M., Marin Sandu B., Marius P., Ioan B. şi Mihai B. Amintim că prin intermediul unui comunicat de presă, oficialii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa susţin că poliţiştii Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 31 mai - 2 iunie mai multe persoane implicate în procesul electoral din comuna Mihail Kogălniceanu au oferit sume de bani alegătorilor, cu scopul de a îi determina pe aceştia să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale din data de 10 iunie. În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au identificat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani, care au oferit sume de bani unui număr de şapte persoane din comuna Mihail Kogălniceanu în scop electoral. Revenind la cazul celor şase noi suspecţi propuşi spre arestare, în cursul după-amiezii de ieri, magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis propunerea procurorilor şi au emis mandate de arestare preventivă pe numele celor şase, documentele fiind valabile 20 de zile. Hotărârea Judecătoriei poate fi atacată cu recurs, la Tribunalul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii