Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii continuă lupta cu traficanții de substanțe interzise. Peste 1200 de percheziții au avut loc anul acesta. Una dintre grupările depistate acționa la Constanța

ro

15 Jul, 2017 10:40 2869 Marime text
În primele șase luni ale acestui an, Poliția Română, prin structurile de combatere a criminalității organizate, a desfășurat peste 400 de acțiuni operative în domeniul combaterii traficului de droguri și peste 1.200 de percheziții domiciliare, în cadrul cărora au fost destructurate 28 de grupări infracționale organizate.
 
Poliția Română are ca prioritate diminuarea infracţionalităţii în domeniul drogurilor şi a criminalității conexe, prin reducerea traficului de droguri pe piaţa internă şi internaţională, urmare a cooperării interne şi internaţionale.
 
Strânsa cooperare a Poliţiei Române cu instituţiile de aplicare a legii la nivel naţional (ex. D.I.I.C.O.T., S.R.I.), s-au concretizat printr-o reacţie promptă ce a condus la destrămarea unor grupări infracţionale complexe.
 
În numeroase cazuri, ofiţerii antidrog au colaborat cu instituțiile de aplicare a legii din ţări europene, dar şi cu agențiile din Statele Unite ale Americii.
 
În prima jumătate a acestui an, au fost desfăşurate 545 de acţiuni operative pentru combaterea traficului de droguri și 1.206 de percheziții.
 
Au fost destructurate 28 de grupări infracționale organizate, formate din 251 de persoane, care au fost trimise în judecată. 152 dintre persoanele trimise în judecată au fost arestate. Au fost astfel întocmite 284 de rechizitorii pe linie de combaterea traficului de droguri.
 
De asemenea, 480 de persoane au fost reținute, iar față de 516 dintre acestea, instanța a dispus arestarea preventivă. Totodată, față de 198 de persoane s-a dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar.
 
De asemenea, polițiștii descoperit 33 de culturi ilegale de droguri (dintre care 30 indoor) și au ridicat, în vederea confiscării, peste 156 de kilograme de droguri (dintre care 50 kg. de droguri de risc) şi 11.818 comprimate.
 
Au fost instituite sechestre asiguratorii pe 1.602.939 de lei, 477.605 de euro, 3.136 de dolari, pe bunuri și mărfuri, 21 arme de foc şi 229 de bucăți de muniție. Valoare totală a măsurilor asigurătorii instituite a fost de 4.279.000 de lei.
 
Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..
 
Exemplu: IUNIE 2017 ˜
 
La data de 14 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, împreună cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 17 percheziții domiciliare în județul Constanța, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc și operațiuni ilicite cu substanțe cu proprietăți psihoactive.
 
La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, precum și jandarmi.
 
Cercetările în cauză au demarat la începutul anului 2017, atunci când au fost identificați doi bărbați din localitatea Eforie Sud, care ar fi introdus în țară, din Bulgaria, droguri de mare risc (amfetamină), pe care le-ar fi pus în vânzare.
 
Concomitent, cei doi bărbați ar fi constituit o rețea de distribuție a drogurilor, la care ar fi aderat 8 bărbați, cu vârste între 19 și 49 de ani, din județul Constanța.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate de la locuințele celor în cauză 120 de grame de pulbere de amfetamină, 30 de comprimate de Alprazolam (Xanax), 100 de grame de substanță pulverulentă albă, 1.630 de pliculețe autosigilante cu substanță vegetală mărunțită, 317 pliculețe autosigilante goale și 57 de țigarete artizanale cu substanță vegetală susceptibilă a avea proprietăți psihoactive.
 
De asemenea, au fost ridicate și 6 seringi, 3 cântare electronice, 2 grindere, o sabie, 5 cuțite de vânătoare, un baston telescopic din metal, o cagulă din material textil, 3.298 de lei și 400 de euro, 27 de telefoane mobile și 3 laptop-uri. 10 persoane au fost reținute pe bază de ordonanță.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii