Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă ani pentru omor calificat

ro

30 May, 2013 00:00 990 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a respins cele două apeluri formulate în dosarul în care Sebastian Marius Costache, în vârstă de 18 de ani, din oraşul Eforie Nord, a fost condamnat pentru omor calificat.

Pe cale de consecinţă, în cauză se va păstra decizia Tribunalului Constanţa, instanţă care a decis osândirea lui Costache la nouă ani de închisoare. Cu toate acestea, decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în termen de zece zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă. Amintim că, în seara zilei de 10 decembrie 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Sebastian Marius Costache. El a fost învinuit iniţial pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat, ulterior fiind cercetat pentru omor calificat, întrucât victima infracţiunii a decedat.
Conform probatoriului, în noaptea de 8/9 decembrie 2012, în jurul orei 23.00, s-a produs un conflict spontan minor între doi tineri, unul din oraşul Eforie, iar celălalt din comuna Agigea, la grupul sanitar al unui bar din centrul oraşului Eforie Nord. Cei doi tineri şi-au chemat fiecare câţiva prieteni în sprijin, iar la scurt timp a izbucnit o altercaţie între cele două grupuri, unul din Eforie Nord, iar celălalt din Agigea, când tinerii s-au lovit reciproc cu pumnii sau picioarele şi şi-au provocat leziuni superficiale. În cursul altercaţiei respective, Costache l-ar fi lovit cu o piatră de mari dimensiuni în zona capului pe Andrei S., în vârstă de 22 de ani. Victima a fost transportată în comă profundă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost supusă intervenţiei neurochirurgicale de urgenţă, însă, cu toate îngrijirile acordate, la data de 11 decembrie 2012, ora 12.15, a decedat în spital.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii