Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morţii de pe drumurile judeţului

ro

13 Apr, 2011 02:05 1402 Marime text
accidente.jpgÎn perioada 1 ianuarie - 5 aprilie, la nivel naţional au fost înregistrate aproximativ 4.600 de accidente. Restrângând aria de referire asupra judeţului Constanţa, putem spune că în aceeaşi perioadă au avut loc 255 de accidente. Raportat la cele mai sus precizate, în perioada 1 ianuarie - 5 aprilie, Constanţa s-a clasat printre primele cinci judeţe, la nivel naţional.

În urma celor aproape 4.600 de accidente înregistrate anul acesta, la nivel naţional, 400 de persoane şi-au pierdut viaţa, mai puţin cu 100 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa spun că, în perioada 1 ianuarie - 5 aprilie, la nivelul judeţului nostru au avut loc 255 de accidente soldate cu 16 morţi, 34 de răniţi grav şi 290 de răniţi uşor. În ceea ce priveşte numărul total al accidentelor, judeţul Constanţa se clasează printre primele cinci judeţe, la nivel naţional, în fruntea listei aflându-se Bucureşti şi Prahova. Tot de la începutul anului, pe drumurile din judeţul Constanţa au avut loc 43 de accidente rutiere grave, mai puţine cu şapte faţă de 1 ianuarie - 5 aprilie 2010. Oficialii Poliţiei Rutiere Constanţa mai informează că numărul celor morţi anul acesta este mai mic cu cinci faţă de cel înregistrat anul trecut, iar cel al răniţilor grav este mai mic cu 13 decât cel din 2010.

Doi morţi pe IC Brătianu

Unul dintre accidentele rutiere care au contribuit la creşterea numărului de morţi pe şosele din Constanţa a avut loc în seara zilei de 1 martie. În urma cercetărilor efectuate, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere au stabilit următoarele: Constantin Râpeanu, de 57 de ani, din Brăila, a condus un autobuz, cu numerele de înmatriculare B 02 HGF, dinspre Metro I către bulevardul IC Brătianu. Din cauza nepăstrării distanţei regulamentare, autobuzul a lovit în plin o autoutilitară marca Iveco, DB 74 HTL, condusă de Mihăiţă Alexandru, de 22 de ani, din Brăila. În urma impactului deosebit de puternic, autoutilitara Iveco s-a răsturnat, iar autobuzul şi-a continuat deplasarea intrând pe contrasens, unde a lovit în plin un Nissan, înmatriculat în Bulgaria, condus de Constantin Motfolea, de 65 de ani, din Ovidiu, care s-a oprit într-un stâlp. În urma accidentului a rezultat decesul lui Constantin Motfolea, precum şi al lui Izer Asan, de 40 de ani, pasager în Nissan, ambii din Ovidiu. Cu răni grave s-a ales Gabriel Coman, de 27 de ani.

De asemenea, Constantin Râpeanu, şoferul autobuzului, şi Mircea Moroş, de 29 de ani, Mardare Mihu, de 43 de ani, Gheorghiţă Enea, de 22 de ani, Marin Colibaş, de 20 de ani, şi Vasile Moisei, de 37 de ani, toţi din Neamţ, pasageri în microbuz, au fost răniţi uşor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii