Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 106 – 15.04.2022 Astăzi sărbătoresc pineala

ro

15 Apr, 2022 10:48 1366 Marime text
Epifiza sau glanda pineală este o formațiune de țesut endocrin, situată între sprâncene, în interiorul capului. Unii o mai numesc ”al treilea ochi” pentru că are în componență celule asemănătoare celor din structura unui ochi.

Se cunoaște foarte puțin și se speculează foarte mult despre rolurile acestei mici glande, de mărimea unui bob de grâu. Se observă că la majoritatea oamenilor este calcificată și indurată, suferind un fel de proces de scleroză sau fibrozare, chiar din copilăria mică.

Ceea ce se știe sigur despre ea este influența majoră în procesul de odihnă (somnul de noapte). Când secreția de melatonină a acestei glande este suficientă și echilibrată, somnul de noapte se instalează cu ușurință și este de calitate (ca profunzime și durată). În problemele de secreție a melatoninei, apar dificultățile de somn: adormire greoaie, somnul superficial, cu întreruperi, sau somnul neodihnitor, agitat, cu coșmaruri și stare proastă la trezire.

Melatonina pare să fie o substanță mult implicată în protecția sistemului electromagnetic al corpului/creierului împotriva transmisiunilor de varii feluri. Manipularea creierului uman nu mai este un secret pentru nimeni. De când avem ”programe de televiziune”, ”programe radio” și diferite ”programe pe computer” (jocuri sau programe pentru serviciu), știm că minunatul creier uman este sub un asediu continuu.

Programarea mentală (”programe”) se face continuu, prin repetiție, întrucât capacitatea de regenerare a creierului (și corpului uman) este uriașă.

Cum se întrerupe acțiunea magică a radiațiilor și programelor asupra creierului, chiar și pentru câteva zile, cum se reface puțin melatonina, somnul se îmbunătățește și persoana începe să gândească singură, cu proprii neuroni.

Astăzi sărbătoresc glanda pineală pentru că unii consideră această mică formațiune responsabilă de imaginația umană. Dacă ne uităm la cuvântul ”imaginație”, observăm că suntem considerați o ”nație” de ”magicieni”. Cu puterea ”i”ului (eu—ului), facem magie în fiecare secundă. Realitatea din jurul nostru există pentru că îi dă energie atenția privitorilor. Adică există pentru că noi în dăm atenție.
Ceea ce ignor repetat, încetează să mai existe în realitatea mea.

Atenția noastră vine din ochi, din privire, este un flux de energie pe care îl emană ochii. De aceea toți insistă să privim în ochi, să privim la, să ne uităm.
”Ia uită-te puțin aici” ni se spune. ”Privește asta”, ne cere marketing-ul. ”Atenție, vă rog”, ne solicită toate programele ce vor să ne țină în puterea lor.
Ne uităm la lume prin toți ochii noștri. Inclusiv prin glanda pineală.

Da, unii oameni spun că pineala ne ajută să avem o privire de ansamblu, asupra tiparelor de acțiune din trecut și a celor prezente, putând să anticipăm viitorul. Despre asta este vorba în ”imaginație”. Și mai mult de atât.

Pietrificarea, sclerozarea și indurația glandei pineale apare ca urmare a alimentației ce ni se impune (am descoperit că cerealele, grânele, în special făina de grâu, sunt principalele responsabile de acest aspect). Dar și prin acțiunea fără încetare a radiațiilor, în special a ultrasunetelor (considerate de stăpânii lumii ”arme de distrugere în masă” cu acțiune lentă). Știind că telefoanele mobile, wi-fi-urile și alte dispozitive wireless (inclusiv cele de monitorizare a somnului copiilor, atenție mare!) funcționează cu ultrasunete, putem să realizăm tipul de agresiune la care sunt supuse corpurile noastre de foarte devreme în viață.

Partea pozitivă a sărbătorii pinealei este constatarea rezistenței extraordinare a corpului (și acestei glande), ce se încăpățânează să rămână activă și funcțională, la destui oameni, în ciuda manipulărilor de toate felurile la care suntem supuși. Realmente dispunem de un corp extraordinar, cu abilități infinite.

Astăzi, de sărbătoarea pinealei, îmi propun să nu mă apropii de tehnologie (decât strict pentru obligațiile profesionale și asta monitorizat cu cronomentru. În rest, opresc totul și plec în Natură, cât mai departe de antenele de wi-fi. Acolo unde încă semnalul este prost și dispozitivele nu prea funcționează.
Mai sunt încă astfel de locuri.

Vă doresc tuturor o altă zi cât mai echilibrată, împuternicitoare și luminată.
Se apropie vremuri de Sărbătoare
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii