Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Libertatea lui Mazăre, decisă, azi, de Angela Dragne şi de Florentina Dragomir, de la Curtea Supremă (rechizitoriu)

ro

01 Apr, 2015 00:00 3163 Marime text
Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, va solicita, azi, luarea măsurii arestării preventive faţă de Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa. Mai mult decât atât, Dana Ana cere emiterea unui nou mandat de arestare pe numele omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Dana Ana îl cercetează pe Mazăre pentru luare de mită (trei infracţiuni), pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese (două infracţiuni). Asta în timp ce Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. Amintim că, pe data de 17 martie, Anca Mădălina Alexandrescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a respins propunerea de arestare a lui Mazăre şi a lui Strutinsky. Procurorii Anticorupţie au formulat contestaţie, aceasta fiind transmisă spre soluţionare judecătoarelor Angela Dragne şi Florentina Dragomir, tot de la Curtea Supremă. Decizia finală va fi dată azi.
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
UPDATE 4. Oficial DNA. Radu Mazăre, reţinut pentru 24 de ore (video)
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii