Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulia Cezara Suciu l-ar putea scoate azi din arest pe Nicuşor Constantinescu (rechizitorii+document)

ro

02 Dec, 2014 00:00 1430 Marime text


Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este judecat, la acest moment, în patru dosare


Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), află azi dacă iese din arest. Judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din cadrul Tribunalului Constanţa, se va pronunţa asupra cererilor formulate de Nicuşor Constantinescu privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar ori cu cea a eliberării pe cauţiune. Tot azi, într-un alt dosar, judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir, din cadrul Tribunalului Bucureşti, trebuie să „tranşeze” solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de audiere a unui martor nou, dar şi cererea de instituire a sechestrului asigurător asupra bunurilor lui Nicuşor Constantinescu.

Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, este magistratul învestit cu soluţionarea dosarului în care Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deferit justiţiei pentru abuz în serviciu. Procurorii susţin că, în perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, Nicuşor Constantinescu nu ar fi asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa. Mai precis, şeful suspendat al CJC este bănuit că nu ar fi efectuat reparaţiile necesare la sediul CMZ, că ar fi dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a centrului şi ar fi încercat să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupă în prezent.

Citeşte rechizitoriul AICI

Pe data de 26 noiembrie, Nicuşor Daniel Constantinescu a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar sau cu controlul judiciar pe cauţiune. Oricare va fi decizia judecătoarei Iulia Cezara Suciu, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Martor nou

După cum arătam şi mai sus, tot azi, judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir, din cadrul Tribunalului Bucureşti, trebuie să se pronunţe asupra solicitării procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind audierea unui martor nou, dar şi cu privire la cererea de instituire a sechestrului asigurător asupra bunurilor lui Nicuşor Constantinescu. Demersurile sunt făcute în cauza în care preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este bănuit de săvârşirea a 24 de infracţiuni. În acest dosar este judecat şi directorul general al RAJDP Constanţa, Adrian George Gâmbuţeanu, acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu constând în refuzul de a pune la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare controlului activităţii regiei, documente solicitate în anii 2011, 2012 şi 2013. În acest proces, Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar.

Citeşte rechizitoriul AICI

Într-un alt dosar, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa este judecat, la Curtea de Apel Bucureşti, alături de alte 18 persoane fizice şi juridice, pentru un presupus prejudiciu de 31 de milioane de lei. 

Citeşte rechizitoriul AICI

Aşa cum menţionam şi în ediţiile trecute, Nicuşor Constantinescu este judecat, tot la Curtea de Apel Bucureşti, şi în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii