Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Emil este un pacifist, un om bun şi iubitor de semeni. Locul lui nu e în arest”

ro

17 Jul, 2013 00:00 1850 Marime text
Mai mulţi prieteni ai lui Emil Petru, în vârstă de 19 de ani, din Constanţa, cercetat în stare de arest pentru tentativă de omor calificat, au postat o petiţie pe Internet intitulată „Îl sprijinim pe Emil Petru şi susţinem integritatea sa”.

„Într-o noapte ghinionistă de vineri, Emil Petru, un student admirabil şi integru, de 19 ani, din Constanta, a ajuns într-o situaţie de neimaginat pentru toţi cei care îl cunosc sau care i-au aflat povestea. Emil este un pacifist, un om bun şi iubitor de semeni, care a ajuns în arestul Poliţiei - acolo unde nu este locul său”, se mai arată pe pagina de Internet mai sus precizată. „Tineri care puteaţi fi în locul lui, părinţi care nu trebuie să treceţi groaza mamei şi tatălui lui Emil, colegi şi prieteni care l-aţi cunoscut, vecini care primeaţi salutul lui respectuos zi de zi, profesori care îl apreciaţi, cetăţeni care credeţi în nevinovăţia lui sau aţi fost impresionaţi de această nefirească tragedie, să-l susţinem moral semnând această petiţie! Avem toată speranţa şi încrederea ca justiţia îşi va face datoria şi astfel Emil îşi poate relua cursul firesc al vieţii!”, potrivit petiţiei care a fost semnată de circa 100 de persoane.

Ce spun procurorii

La data de 11 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore faţă de inculpatul Emil Petru, care este cercetat pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat.
Organele de anchetă susţin că, la data de 5 iulie, în jurul orei 22.00, în timp ce rula cu autoturismul prin staţiunea Mamaia, în zona unui club, inculpatul a avut un conflict de trafic rutier cu un grup de tineri prahoveni dintr-un autoturism staţionat, aşa că a oprit, iar când a plecat de la faţa locului a trecut cu roţile maşinii sale peste corpul persoanei vătămate N.C.I., unul dintre tinerii prahoveni, care se postase în faţa vehiculului. Victima agresiunii, care a suferit grave leziuni cranio-cerebrale, a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în stare de comă profundă, iar ulterior a fost transferată la un spital din Bucureşti. În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost admisă de Tribunalul Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii