Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia luată de magistraţii Înaltei Curţi este definitivă Află cine va judeca, în continuare, dosarul morţii Larei Şaban

ro

11 Dec, 2013 00:00 1706 Marime text
În dimineaţa zilei de 29 mai 2012, poliţiştii au găsit trupul Larei Şaban într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari
 
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au respins ca inadmisibilă cererea formulată de George Davidescu, din Constanţa. Acesta a cerut magistraţilor din capitală strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa, în care George Davidescu şi Gilberto Ghiunal Şaban contestă pedeapsa detenţiei pe viaţă primită de la Tribunalul Constanţa. După cum menţionam şi în ediţiile trecute, Davidescu şi Şaban au fost acuzaţi că ar fi ucis-o pe Lara Şabana, sora ultimului bărbat menţionat. Decizia Curţii Supreme de Justiţie este definitivă. Amintim că zilele trecute Elvie Ghibăldan, mama lui Gilberto şi a Larei, a cerut judecătorilor Curţii Supreme suspendarea dosarului de pe rolul Curţii de Apel Constanţa până la soluţionarea cererii sale de strămutare a cauzei. Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 16 decembrie.
 
Amintim că, în dimineaţa zilei de 29 mai 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a lui Gilberto Ghiunal Şaban, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, precum şi a lui Davidescu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav. „Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 03.05.2012, în jurul orei 17.30, inculpaţii au ucis-o pe victima S. L. (sora unuia dintre inculpaţi) cu scopul de o deposeda de o sumă mare de bani (aproximativ 80.000 euro), aflată în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei”, conform organelor de anchetă. În dimineaţa zilei de 29 mai 2012, poliţiştii au găsit trupul Larei Şaban într-o lizieră situată între localităţile Lumina şi Năvodari.

După cum arătam şi în ediţiile anterioare, în faţa organelor de anchetă, suspecţii de crimă au spus că ar fi fost ameninţaţi de doi turci să cureţe apartamentul. După plecarea necunoscuţilor, Ghiunal Gilberto Şaban s-ar fi deplasat, alături de Davidescu, către un amic de la care au împrumutat un automobil. După achiziţionarea produselor de curăţat şi a pungilor pentru ambalarea cadavrului, Şaban şi Davidescu ar fi transportat trupul fetei aproape de Năvodari, cu ajutorul autoturismului împrumutat. Acolo şi-ar fi făcut apariţia alte trei persoane, cu o dubă neagră, care le-ar fi pus în vedere inculpaţilor să nu sufle o vorbă despre cele întâmplate, altfel familiile lor vor avea de suferit. După mai multe săptămâni, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au găsit poşeta Larei, dar şi mocheta lipsă. Pe data de 13 septembrie 2012, George Davidescu şi Gilberto Ghiunal Şaban au fost trimişi în judecată, iar pe data de 18 aprilie 2013 cei doi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Nemulţumiţi de pedepse, cei doi inculpaţi au atacat, la Curtea de Apel Constanţa, decizia Tribunalului. După cum precizam şi mai sus, următorul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 16 decembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii