Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu sotia si cu mama in sala Calin, propus iar spre arestare

ro

14 Jul, 2010 01:40 8044 Marime text
Calimarea_Lucian_Calimarea.jpgPoliţiştii constănţeni i-au pus gând rău lui Călin Nebunul. Cercetat şi arestat la Braşov pentru clonare de carduri, Lucian Călimărea riscă să fie arestat pentru a doua oară, în dosarul în care este cercetat pentru bătăile de la Ziua Marinei, din 2008, poliţiştii considerând că acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile impuse de instanţă prin hotărârea de eliberare. Între timp, bărbatul este „vizitat" la instanţă de rude şi de prieteni.

Zi mare la Judecătoria Constanţa. Arestat de mai bine de o lună într-un caz la Braşov, cunoscutul Lucian Călimărea, zis Călin Nebunul, a fost escortat la Constanţa, pentru a fi prezent la procesul în care este judecat pentru vătămare corporală gravă şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Lipsa lui Călin din oraş pentru perioadă atât de lungă a fost resimţită din plin de prietenii şi apropiaţii săi, care, ştiind că tovarăşul lor urmează să fie adus la Constanţa, s-au prezentat, cu mic, cu mare, la instanţă. Au ticsit sala de judecată şi au aşteptat cuminţei începerea procesului, pentru a-l putea zări măcar pe Călin, fie şi în cătuşe, în boxa arestaţilor. Printre cei care au venit să-l vadă pe Călimărea s-a numărat şi Petrică Tomescu, prietenul său, inculpat alături de el într-un alt dosar. Totodată, în sala de judecată au fost prezente şi soţia şi mama suspectului.

Nerespectarea drepturilor constituţionale

De bine ce-a început, procesul în care Lucian Călimărea, Florin Sîrbu, zis Ţo, Angel Lucian Straton şi Stila Sarafu sunt judecaţi pentru bătăile de la Ziua Marinei, din 2008, în urma cărora Gabriel Sebastian Gheorghiu, zis Dracul, fratele cunoscutului Cristel, dar şi cumnatul lui s-au ales cu multiple fracturi, s-a suspendat de două ori. Din capul locului, avocatul lui Stila Sarafu a solicitat sesizarea Curţii Constituţionale, susţinând că procedura prevăzută în cazul audierii martorilor cu identitate protejată nu este constituţională şi încalcă drepturile suspecţilor. Pentru că procurorul a avut nevoie de timp pentru a lua cunoştinţă de excepţia invocată, instanţa a lăsat cauza la a doua strigare. După aproximativ 40 de minute, cauza s-a strigat din nou, iar procurorul a cerut să fie respinsă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale şi, implicit, de suspendare a procesului. În replică, apărarea a precizat că excepţia invocată are legătură directă cu dosarul şi că numai Curtea Constituţională poate stabili constituţionalitatea textelor de lege criticate. Instanţa a rămas în pronunţare cu privire la această solicitare, însă a pus în discuţie cererea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, care a cerut înlocuirea interdicţiei de a părăsi localitatea, dispusă în cazul lui Călimărea, cu arestul preventiv, justificat de acuzaţiile ce i se aduc bărbatului la Braşov, unde este cercetat pentru clonare de carduri.

Călin: „Sunt nevinovat"

În acest sens, poliţiştii au argumentat că, din moment ce la Braşov este suspectat de clonare de carduri, este evident că individul a încălcat dispoziţiile instanţei, săvârşind noi infracţiuni. În replică, avocaţii lui Călin au cerut respingerea solicitării, susţinând că suspectul nu şi-a încălcat obligaţiile, venind regulat - până să fie arestat - să semneze graficul la IPJ Constanţa. „Cererea IPJ Constanţa nu este admisibilă, pentru că nu din rea-credinţă Călimărea nu şi-a respectat obligaţiile, el nu a lipsit cu rea-credinţă, ci se afla în mâinile autorităţilor, arestat în altă cauză", au pledat avocaţii, subliniind că „nu putea să meargă la IPJ Braşov să le spună să-l lase să vină la Constanţa să semneze în registru". Pentru a stabili conduita lui Călin până la momentul arestării sale, instanţa a suspendat din nou şedinţa, urmând ca IPJ Constanţa să comunice graficul deplasărilor lui Călimărea la poliţie, până la momentul arestării sale. În cele din urmă, relaţiile cerute de la poliţie au scos la iveală, culmea, faptul că Lucian Călimărea ar fi avut o conduită ireproşabilă până când a fost arestat. De două ori pe săptămână, individul s-a prezentat la poliţie şi a semnat graficul, iar percheziţiile DIICOT Braşov, în urma cărora a fost arestat, l-au găsit la domiciliu. În ultimul cuvânt, Călimărea a precizat că este nevinovat. Instanţa a amânat pentru astăzi pronunţarea, atât cu privire la excepţia de neconstituţionalitate, cât şi la cererea de arestare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii