Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chestorul Bogdan Despescu, un an în fruntea Poliţiei Constanţa

ro

07 Apr, 2015 00:00 4558 Marime text
Un an de când Dumitru Bogdan Despescu se află la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
 
Pe data de 7 aprilie 2014, prin dispoziţia şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, Dumitru Bogdan Despescu, pe atunci comisar-şef, a fost împuternicit la comanda Poliţiei Judeţului Constanţa. Din data de 8 aprilie, Despescu conduce inspectoratul.
 
În 2012, Bogdan Despescu a primit Ordinul Bărbăţie şi Credinţă în grad de Ofiţer.
 
Şeful IPJ Constanţa este absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, promoţia 1995. De-a lungul anilor, a lucrat atât la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău, cât şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova, unde a fost inspector-şef. Am plecat de jos. Prima mea funcţie de conducere a fost cea de şef de birou. Ulterior, am fost şef de serviciu în domeniul investigării fraudelor. Am fost adjunct al şefului Poliţiei municipiului Buzău pentru o perioadă de patru ani, dar şi adjunct al şefului Poliţiei judeţului Buzău. Am ocupat şi funcţia de şef Serviciu Cabinet“. Pe data de 21 iunie 2014, Bogdan Despescu a câştigat concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Pe data de 28 noiembrie 2014, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa a fost avansat în grad. Prin decretul 797, semnat de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, comisarului-şef Despescu i-a fost acordat gradul profesional de chestor de poliţie.

 Mesajul inspectorului-şef

„Pe data de 8 aprilie, se încheie un an de mandat la conducerea IPJ Constanţa în care s-a acţionat pentru realizarea obiectivelor Poliţiei Române, un an cu realizări şi cazuri instrumentate profesionist de poliţiştii constănţeni. În următoarea perioadă, ne vom concentra pe creşterea siguranţei publice şi a serviciului în slujba cetăţeanului. Totodată, acordăm prioritate programelor şi proiectelor pe termen scurt, iar cele pe termen mediu şi lung sunt analizate permanent în vederea adaptării şi îmbunătăţirii acestora. De exemplu, la acest moment, suntem în plin proces de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru sărbătorile pascale şi de pregătire a măsurilor specifice pentru mini-vacanţa de 1 Mai şi pentru sezonul estival 2015“, a conchis şeful IPJ Constanţa.

Citeşte şi 

Interviu inedit, pe trotuarul din faţa inspectoratului
Totul despre comisarul-şef Bogdan Despescu, noul comandant al Poliţiei Constanţa

 
La şefia IPJ Constanţa
Bogdan Despescu este noul inspector-şef al Poliţiei din Constanţa

 
Cine sunt comisarii-șefi care au devenit chestori în timp ce se aflau la comanda IPJ Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii