Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT ​Ministrul Afacerilor Interne și chestorul Despescu, prezenți la sediul IPJ Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

30 Jun, 2022 14:54 1996 Marime text
Lucian Nicolae Bode, ministrul Afacerilor Interne, este așteptat azi, 30 iunie 2022, la Constanța! Alături de ministrul Bode, tot la Constanța este așteptat și chestorul general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat.
 
În timpul evenimentelor de azi va avea loc trecerea în revistă a efectivelor și tehnicii structurilor MAI  care vor asigura măsurile de ordine publică și gestionarea situațiilor de urgență pe litoralul românesc în perioada estivală. 

Ministrul Lucian BodeMinistrul Lucian Bode a ajuns la Constanța și este întâmpinat de Despescu, prefectul Silviu Coșa si conducerea IPJ Constanța, prin Adrian Gluga. 

Sunt prezenți și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. 

„Am onoarea să vă prezint că efectivele noastre sunt pregatite pentru noul sezon estival. Pe litoral pot ajunge turiști intr-un număr care poate depasi pragul de 300.000 de persoane. S-au luat toate măsurile necesare pentru un climat liniștit. Sunt peste 700 de efective pregătite pentru intervenții. Cu această ocazie, lucratorii din cadrul IJJ Constanța vor veni in sprijinul IPJ Constanța“ - a precizat Adrian Gluga, inspectorul șef al IPJ Constanța. 

„Bine v-am regăsit. Așa cum ne-ați obișnui in fiecare an, ne primiți cu foarte multă căldură. Multumim pentru modul in care ne-ați primit si v-ati organizat in acest an. Sezonul estival este cea mai intensa perioadă pentru efectivele MAI“ - a declarat ministrul Lucian Bode. 

 

„Având in vedere experiența anilor trecuți, am aprobat un plan de structuri pentru toate obiectivele. Pentru îndeplinirea lor e nevoie de profesionalism. Din punct de vedere a mobilizării, vom detașa aproximativ 460 de polițiști din alte județe organizați in doua serie. Prima serie si-a preluat deja misiunea de ieri. Am luat masuri si pe zona de intervenție pe situatii de urgență, fie ca vorbim de accidente, incendii. Începând de ieri, sunt operationalizate 11 puncte de stingere a incendiilor, 8 puncte de prim ajutor si 6 puncte de salvare acvatice. Peste 1.200 de forte MAI vor actiona pe litoral. 
In ultimii doi ani ne-am confruntat cu o pandemie care ne-a pus in dificultate. Nu mizați ca odata cu revenirea la normalitate situatiile de risc ne vor ocoli. Nu uitati de contribuția fundamentala pe care o aveti in mentinerea climatului de ordine publica. Sa fiți prezenți in toate zonele unde se organizează manifestații publice. Sa va axați actiunile pe Trei paliere - preventie, control si combatere“ - a precizat ministrul Lucian Bode. 

„Pentru prima data la Constanța avem un dispecerat integrat in care isi pot gestiona acțiunile si celelalte instituții. Vor fi primite imagini in timp real de la elicoptere si autospeicale. Practic, este o adevărată camera de comandă, un centru la care informația ajunge rapid si se va stabili cel mai bun mod de intervenție. Sa aveți parte de misiuni in deplina siguranta si mult noroc in activitatea dumneavoastră“ - a mai menționat Ministrul Lucian Bode


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii