Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:03 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în istoria IPJ Constanţa! Chestorul Bogdan Despescu a fost numit inspector general al Poliţiei Române (documente)

ro

11 Dec, 2015 00:00 6934 Marime text
Ieri, la propunerea ministrului Afacerilor interne, Petre Tobă, prin decizie a prim-ministrului Dacian Cioloș, chestorul de poliție Bogdan Despescu, fostul şef al IPJ Constanţa, a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Despescu a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“ în anul 1995, ulterior ocupând diferite funcții în cadrul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Buzău, Prahova și Constanța. Din 20 iulie 2014 și până în prezent, acesta a ocupat funcția de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Chestorul de poliție Bogdan Despescu are 43 de ani, este căsătorit și are un copil.
 
Este pentru prima dată când Poliţia din Constanţa dă un inspector general al Poliției Române.
 
În primul interviu în calitate de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Bogdan Dumitru Despescu a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că este „absolvent al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza», promoţia 1995“ şi că lucrează în Poliţie de la absolvire.
 
„Am lucrat atât la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău, cât şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova, unde am fost inspector-şef. Am plecat de jos. Prima mea funcţie de conducere a fost cea de şef de birou. Ulterior, am fost şef de serviciu în domeniul investigării fraudelor. Am fost adjunct al şefului Poliţiei municipiului Buzău pentru o perioadă de patru ani, dar şi adjunct al şefului Poliţiei judeţului Buzău. Am ocupat şi funcţia de şef Serviciu Cabinet“, a mai spus Despescu.

Cum aţi fost împuternicit la comanda IPJ Constanţa?

„La momentul solicitării Inspectoratului General al Poliţiei Române, am dat curs acestei provocări, acestei încercări“.

Ce ştiţi despre IPJ Constanţa?

„La acest moment, sunt într-o documentare generală, într-o activitate de evaluare, de cunoaştere a personalului. Vreau să precizez încă de la început că în acest judeţ sunt poliţişti bine pregătiţi, cu o vastă experienţă. Împreună cu aceştia îmi doresc să facem o echipă. Mă bazez pe dumnealor. Cred că împreună vom gestiona situaţia într-un mod corespunzător“.

Aveţi prieteni în IPJ Constanţa ?

„Nu am relaţii de prietenie cu poliţişti din judeţul Constanţa“.
 
„Am venit cu gânduri bune! Am venit pentru a creşte serviciul poliţienesc. Nu spun că nu era la un nivel ridicat, dat întotdeauna ne dorim să fie performant“, a mai spus la vremea respectivă Despescu.
 
Pe data de 28 noiembrie 2014, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa a fost avansat în grad. Prin decretul 797, semnat de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, comisarului-şef Despescu i-a fost acordat gradul profesional de chestor de poliţie.
 
Conform declaraţiei sale de avere, Dumitru Bogdan Despescu deţine, împreună cu soţia sa, patru terenuri în Buzău (două intravilane, în suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, unul forestier, de circa 13.000 de metri pătraţi, şi unul agricol, de aproape 9.000 de metri pătraţi). Cele două terenuri intravilane au fost dobândite prin cumpărare, iar cel forestier şi agricol, prin succesiune.
 
Mai departe, Despescu are, tot împreună cu soţia, din 1989, o casă în Buzău, în suprafaţă de 58 de metri pătraţi, dar şi un apartament, din 1998, în suprafaţă de 74 de metri pătraţi. Şeful Poliţiei Române conduce un VW Passat, fabricat în 2001, deţine bani în bănci (circa 120.000 de lei şi 44.000 de euro), dar şi un CAR, în valoare de 15.000 de lei.
 
În ceea ce priveşte veniturile salariale, Dumitru Bogdan Despescu a declarat suma de aproape 72.000 de lei, bani primiţi de la Poliţia din Buzău, în timp ce soţia, angajată tot la IPJ Buzău, a luat 18.509 lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii