Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marirea dar, mai ales, decaderea brandului Mazare

ro

02 Feb, 2010 04:17 2254 Marime text
emilian_editorial.jpgVrem, nu vrem, Radu Mazăre, este un brand. Este un nume. Cu mare fală la Constanţa şi extins în toată ţara. În anii 2000 a făcut să se simtă un nou suflu în administraţia locală. El a venit primar, pe cai mari, ales independent, sub bagheta regretatului Corneliu Dida. A făcut vâlvă cu blocurile lui viu colorate. Cam câte unul în fiecare cartier, toate la vedere. El a făcut vâlvă cu bisericile iluminate. Mazăre a urcat în ţinuta de alpinist şi a dat primul cu bidineaua pe un bloc, unul din cele mai înalte ale Constanţei. A prins atunci la votanţi. Mai ales la cei în vârstă. Pentru alegători era ceva nou. Unul cu bidineaua în mână. Deci unul care munceşte pentru comunitate. Şi a fost ales. Nu mai ştiu cu cât şi nici nu are importanţă. Dar era primul care simboliza munca. Şi i-a atras pe cei bătrâni. A intrat imediat ce a fost ales, în campanie electorală. Tot ce inaugura, inaugura cu fast. Să se vadă că face pentru popor. A venit cu tot felul de acţiuni sociale: ajutoare pentru nevoiaşi, abonamente, pachete, lemne. Brandul Mazăre era în creştere. A venit rândul să îi atragă pe tineri. Cluburi, fiţe, fete, pardon, gagici. Era de-al lor. A fost ales a doua oară. La mandatul trei, tot pe tineri a mizat. Paşaportul? De data asta locuinţele. Aici se pare că a fost punctul culminant al activităţii sale politice şi administrative. În tot acest timp, dar mai ales în ultima vreme a început să fie bănuit de tot felul de nereguli. Şi peste el au venit toţi. ANI, DNA, ANRMAP, Curtea de Conturi. El spune că sunt slugile lui Băsescu. Numai că toate i-au ştirbit din credibilitate. Şi ce este mai grav este că nu observă că nu mai este Mazăre cel care era. Ciclic, pentru oricine este o perioadă de creştere a evoluţiei, una de stagnare la vârf şi una de decădere. El este aici. Şi nu ştiu de ce nu îi spune cineva asta. Pentru că stau şi mă gândesc. Ce politician ar spune că „ţara asta este o panaramă?" Numai un om care nu-şi poate controla ieşirile. Am mai auzit asta. Dar la alţii de altă factură. Nu la nişte oameni care vor sa fie respectaţi de popor. Şi aici se vede clar declinul lui Mazăre. Mai ales în plan politic. Ieşirile lui sunt cele ale unui om aflat la ananghie. El aruncă fumigene, de parcă ar mai fi luat în seamă de cineva. „Îmi pun bască roşie şi candidez la şefia PSD", a spus el ieri la conferinţa de presă.

Şi a mai aruncat una, ca să arate mulţimii că nu-i pasă: „Deviza mea: sport, fete şi anchete". Numai că nici una nu este de fală. Toate parcă ar încerca să mascheze teama de ceva. Cert este ce am zis: brandul Mazăre a încetat să mai fie brand.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sica a lu* Orban 03 Feb, 2010 00:49 Respect pentru comentariile lui Redivivus.Cu scuze pt interventia pe text,as completa una din fraze astfel:el nu incalca legile direct ci prin interpusi,cu ajutorul clicii din primarie,(de la Consiliul Local),si de la CJ.
  • RECHINUL 02 Feb, 2010 14:37 mazare este tipul de maturitate mafiota,numai ca orice nash isi are nashul sau
  • IAN 02 Feb, 2010 11:43 BRAVO!REDIVIVUS CORECT SI BINE FACUT COMENTARIU.
  • . 02 Feb, 2010 09:05 CUM AR SPUNE CINEVA: ROATA MORII SE-NVIRTESTE, TAC TAC TAC.
  • redivivus 02 Feb, 2010 09:04 Mazare,prin tot ceea ce face si zice,reuseste sa-si mentina pozitia in politica si afaceri,avand sprijinul direct sau indirect al organizatiilor de partid locale,indiferent de culoarea lorpolitica.Cu exceptia ziaristilor de buna credinta,sau afectati de atitudinea si masurile luate de Mazare,se poate observa atitudinea pasiva a sefilor organizatiilor PDL si PNL,ca sa ne referim doar la acestea.Ani de zile,in aceste partide,in toate campaniileelectorale s-a"trasat"sarcina de a nu se lega nimeni de numele lui Mazare.Ca un facut,cine a incalcat dispozitia,a pierdut.Sa nu uitam ca intelectualul Dida,a ajuns pana acolo cu admiratia pentru acest GOLAN PARVENIT incat,in ultimul sau interviu,a declarat ca Mazare ar fi un bun presedinte al Romaniei.Numerosi magistrati au fost insultati si nici unul nu l-a actionat in judecata pe aceasta mazare furajera. Mazare este una din naparcile pesedeului si nu se deosebeste cu nimic de Ponta,Nastase,Hrebenciuc si Mitrea.Faptul ca Mazare si-a inceput cariera scriind cateva articolase,si a ajuns sa conduca municipiul ca primar si judetul ca presedinte de partid multimilionar,demonstreaza ca nu este lipsit de calitati,dar acestea sunt potrivite in Sicilia sau la Napoli.Mazare nu e prost.El nu incalca legile direct ci prin interpusi,cu ajutorul clicii din primarie si de la C.J.Sub burta lupoaicei jigarite amplasate langa o fantana arteziana de prost gust,in jurul careia este permanent pustiu,asa cum este in toata Peninsula care arata ca o favelas braziliana,cei doi care sug sunt Mazare si Constantinescu,fruntasii Partidului Sugatorilor Democrati.Este gresit sa-l consideram pe Mazare,un baron.Nu se ridica,cel putin comportamental nici la nivelul unui bulibasa.Nu este nici om de afaceri,dupa cum declara el insusi:"Eu nu fac firme, nu ma ocup de firmele unde sunt actionar.Stiu doar ca traiesc din profitul lor.Nu cunosc activitatile firmelor mele".Are dreptate.Un om de afaceri munceste pe branci,isi asuma riscurile,n-are timp de odihna si concedii prelungite in strainatate, Mazare este un rentier de tip nou,adica o plosnita hranita cu sangele prostilor care-l voteaza.Mazare a fost slugarit si sustinut de indivizi tot atat de ticalosi ca el.Este suficient sa amintim numele de mult compromise ale lui Martin,Teodosie,sau Petrescu fostul director la Mediu care a facilitat distrugerea parcului tabacarie,pentru o maghernita in stare de faliment.Dar nu Mazare trebuie sa ne ingrijoreze,ci atitudinea noastra.Nu ne deosebim cu nimic de Mazare atata timp cat ne lasam cumparati, sau dovedim pasivitate.Panarama nu este alui Mazare.Este a noastra si ne place.Politica de astazi tine locul balciului de alta data.