Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Respect pentru medicii de la Judeţean!

ro

07 Dec, 2017 00:00 6900 Marime text
Prin natura profesiei mele, îmi e dat să aud şi să scriu toate cele despre sistemul sanitar de la noi, inclusiv Spitalul Judeţean de la malul mării. Şi când zic „toate cele“, nu e neapărat de bine.
 
De la medici prinşi în flagrant delict cu plicul în buzunar, până la fostul manager al unităţii spitaliceşti - în prezent condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Celebra exprimare că „nici nu se uită la tine dacă nu le bagi în buzunar“ nici nu mai are rost să o amintesc. De asemenea, e inutil să mai precizez şi că Spitalul Judeţean e bau-baul viitoarelor mămici constănţene. Şi totuşi... şi totuşi, lucrurile nu stau întocmai aşa. Sau nu stau numai aşa. În ultimii ani, mă bucur să spun că am întâlnit din ce în ce mai multe situaţii ce contrazic aspectele exprimate mai sus.
 
Am întâlnit, în primul rând, medici cu suflet, implicaţi, dedicaţi profesiei lor şi care nu uită că în faţa lor, cerându-le sprijinul, stau nişte oameni. Oameni poate un pic speriaţi, poate neştiutori. Oameni care, în afară de diagnostic, mai au nevoie şi de o vorbă bună. Sau de o explicaţie pe înţelesul lor. Cum ziceam, am întâlnit astfel de medici. Şi am un respect deosebit faţă de ei. Mai ales pentru că, în România de azi, oamenii abia aşteaptă să ajungi la mâna lor, să te exploateze după bunul plac. Ei bine, cu aceşti medici cu suflet nici nu se pune problema să fie aşa. Jos pălăria!
 
OK, veţi spune că, deşi medicii pot fi în regulă, asistentele şi infirmierele, de asemenea, „nici nu se uită la tine dacă nu le bagi în buzunar“. Ei bine, am întâlnit oameni cu adevărat minunaţi şi la acest capitol. Oameni dedicaţi, prezenţi cu o vorbă bună sau cu un cuvânt de alint când îţi e mai greu. Oameni care te tratează cu respect, ca pe o fiinţă umană, nu ca pe o vacă de muls. Iar în faţa tuturor acestora mă înclin respectuos şi spun „jos pălăria!“. Aşadar, se poate şi aşa. Avem şi astfel de cadre medicale.
 
Putem deci încerca să avem încredere în ele. Să le tratăm cu respect. Căci sigur vom beneficia şi noi de acelaşi tratament pe care îl aplicăm.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii