Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce o pacientă a murit la Spitalul Județean Constanța. Ce acuzații aduce fiul femeii

ro

03 Feb, 2020 19:28 4788 Marime text
Poliţiştii fac verificări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă după ce un bărbat a reclamat, luni, că mama sa, în vârstă de 70 de ani, a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa pentru că nu a fost tratată corespunzător de medici, fiind ţinută 16 ore în Unitatea de Primiri Urgenţe, scrie Agerpres.

"Bărbatul a depus plângerea luni, 3 februarie, la Secţia nr. 3 de Poliţie, reclamând că mama lui a fost dusă la UPU sâmbătă la ora 7.00, unitate unde a fost ţinută până la ora 23.00, nefiind tratată corespunzător. (...) A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Andreea Munteanu.


Potrivit SCJU Constanţa, pacienta a fost preluată de cadrele medicale în circa 30 de minute de la prezentarea la UPU, făcându-i-se mai multe investigaţii, după cum reiese dintr-o anchetă internă demarată la spital.

"Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgente, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roşu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea spitalului a demarat o anchetă. În plus, se aşteaptă rezultatul necropsiei care va clarifica şi cauza decesului", a transmis purtătorul de cuvânt al SCJU Constanţa, Crina Kibedi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii