Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Pledoarie. Pe cine văd Poliţistul anului 2015 la Constanţa

ro

01 Mar, 2016 00:00 2745 Marime text


În această perioadă, mai ales că se apropie 25 martie, când este Ziua Poliţiei Române, poliţiile de judeţ şi poliţia naţională îşi aleg după nişte criterii de tot felul, stabilite, probabil, local sau naţional, cel mai tare poliţist. Şi fiecare vine cu tot felul de propuneri: că a prins trei bandiţi cu mâinile goale, în timpul liber, că a sărit în foc şi a salvat un copil, că merge numai pe jos la misiuni, că se duce numai cu bicicleta şi nu consumă banii contribuabililor, că a fost supus testului de integritate şi nu a pus mâna pe mită etc.
 
Desigur, sunt merituoşi toţi cei propuşi de poliţii să fie cei mai cei din anul trecut. Dar să nu uităm că ei îşi fac datoria pentru care s-au şcolarizat şi au vrut să fie mai utili societăţii decât noi, civilii de rând.
Ideea mea pentru Poliţistul anului 2015 la Constanţa va fi una bizară. Care-i va surprinde pe toţi probabil. Pentru că aşa ceva nu s-a mai văzut.
 
Pentru mine, repet, pentru mine, poliţistul anului 2015 este Bogdan Despescu. Chestorul de poliţie Bogdan Despescu. De ce? Pentru că de la Constanţa aşa ceva nu am mai avut. Direct din IPJ Constanţa, chiar şi din comanda IPJ, nu am mai avut pe nimeni care să fi ajuns să conducă Poliţia Română.
 
Au mai fost. Generalul Ionel Arghiroiu a ajuns şef la Evidenţa Populaţiei, care ţinea de Poliţia Română la vremea aceea. A mai fost generalul Ion Cârlig, care a ajuns adjunctul şefului de la Ordine Publică. L-am mai avut pe generalul Constantin Buzoianu, care a ajuns şef la Direcţia Paşapoarte şi şef la Frontieră. Nu putem să nu amintim şi de generalul Bogdan Mihai, care a ajuns în Direcţia Economică, acolo unde, printre altele, s-a ocupat de Dosarul Flota.
Putem trece aici și pe George Ioan Dănescu, fost comandant al IPJ Constanța, înaintat în gradul de general-maior (cu 1 stea) prin Decretul președintelui Consiliului Frontului Salvării Naționale, Ion Iliescu, din 28 decembrie 1989.
Acesta a fost între anii 1990-1991, secretar de stat și șef al Departamentului Poliției Române și ministru de interne în perioada 19 noembrie 1992 - 6 martie 1994.
Dar şef peste IGPR nu am avut. Mă refer la perioada de după 1989. Trebuie să le aduc aminte cititorilor că, la 10 decembrie anul trecut, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, prin decizie a prim-ministrului Dacian Cioloş, chestorul de poliţie Bogdan Despescu, fostul şef al IPJ Constanţa, a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
De aici încolo... Eu nu fac nimic altceva decât să am o opinie. În rest, Poliţia din Constanţa, prin comisiile sale, poate decide orice. Eu îmi menţin punctul de vedere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii