Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Pe urmele HCM Constanţa

ro

21 Oct, 2016 00:00 2868 Marime text
Deşi HCM Constanţa a părăsit scena competiţională, spiritul ei nu a murit, iar pe zi ce trece, HC Dobrogea Sud aduce tot mai mult cu defuncta echipă, multiplă campioană a României şi cu rezultate şi pe plan extern. Înfiinţată în vara anului trecut şi nou-promovată în Liga Naţională, HC Dobrogea Sud a trecut cu brio primul examen adevărat al sezonului, învingând pe litoral campioana Dinamo, ca HCM în vremurile bune. După acest succes, formaţia constănţeană a urcat în fotoliul de lider al clasamentului, alimentând cu optimism visele fanilor de a-şi vedea favorita campioană încă de la finele acestui sezon.
 
Două simboluri ale sportului constănţean, FC Farul şi HCM Constanţa, au închis definitiv ochii, dar continuă să trăiască prin foşti jucători şi prin fani. Suporterii clubului de fotbal au înfiinţat o echipă, SSC Farul, care e lider în Liga a IV-a a judeţului Constanţa, cu punctaj maxim după 12 runde. La handbal, HC Dobrogea Sud a promovat fluierând în Liga Naţională, având în componenţă mulţi handbalişti care au făcut istorie la HCM. Etapă de etapă, suporterii ambelor noi formaţii fac spectacol, iar la ultimul meci de campionat, cel cu Dinamo, de la Constanţa, atmosfera a fost incendiară, iar fanii HCDS au avut mari satisfacţii.
 
„Câinii roşii“ au descins în Sala Sporturilor din postura de lideri neînvinşi ai clasamentului, de campioni şi de participanţi în grupele Ligii Campionilor. Cei de la HC Dobrogea Sud le-au administrat însă prima înfrângere stagională şi, după opt etape, au preluat şefia Ligii Naţionale. Constănţenii au început campionatul cu un eşec pe teren propriu, iar unii probabil că s-au grăbit să spună că una e Divizia A (în care HC Dobrogea Sud a defilat) şi alta, primul eşalon. Acel meci, cu Poli Timişoara, s-a disputat însă în condiţii speciale (constănţenii venind acasă după un drum lung şi obositor), ceea ce probabil că a contat negativ. Apoi însă, în restul meciurilor, şapte la număr, constănţenii au câştigat tot, ajungând primii în clasament (acum, sunt pe doi, după victoria obţinută de Dinamo într-un meci în avans cu Dunărea Călăraşi).
 
Spectacolul marca HCM continuă să încânte. E altă echipă, dar sunt mulţi dintre foştii jucători. Într-un sondaj de opinie al ZIUA de Constanţa, 57% dintre respondenţi au optat pentru răspunsul „Da” şi 43% pentru „Nu“ la întrebarea „Credeţi că HC Dobrogea Sud va reuşi să devină, la finele stagiunii, campioană în Liga Naţională?”. Pe litoral, tradiţia şi rezultatele HCM-ului pot fi duse mai departe. Drumul e lung, dar începutul se arată promiţător.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii